27 Eylül 2024 Cuma

Sibel Bulut Rojava'da anıldı

Kobanê direnişinde 12 Aralık 2014 tarihinde ölümsüzleşen Sibel Bulut, Hesekê ve Qamışlo'da düzenlenen etkinliklerle anıldı.

Komünist Devrimci Hareket (TKŞ) ve Komünist Devrimci Kadınlar (JKŞ) üyeleri, Kobanê direnişi esnasında 12 Aralık 2014 tarihinde ölümsüzleşen MLKP/KKÖ'nün ilk kadın şehidi Sibel Bulut'u (Sarya Özgür), Hesekê ve Qamışlo'da andı.

Hesekê'da anma yapılan salona, Bulut'un fotoğrafları ile TKŞ ve JKŞ bayrakları asıldı. Saygı duruşuyla başlayan anmada ilk sözü JKŞ Sözcüsü Fadya Sido aldı. Rojava Devriminin öncü kadın savaşçıların mücadelesi sayesinde bir kadın devrimi olarak da geliştiğini belirten Sido, "Sarya yoldaş adını kadın öncüler arasında yazdırdı. Cizire Kantonu'nda iken tarihin çağrısına cevap verdi, ömür boyu sürebilecek tutsaklığa meydan okuyup Bakur Kürdistanı üzerinden Kobanê topraklarına geçti. Devrimi savunmak adına en önde düşmana darbe vurmanın yollarını zorladı, bu esnada şehit düştü" diye konuştu.

Sido, Bulut'un şehadetinden sonra yüzlerce genç kadının, "Arin'den Sibel'e yürüyoruz zafere" sloganı ile Suruç'a geldiğini hatırlattı. Sido, "Bunu hazmedemeyen Erdoğan ve çeteleri, kadınların şiarlarındaki cesareti orada bitirebileceğini sandı. Ama yanıldılar. Bugün Rojava'da yüzlerce binlerce kadın, Sarya yoldaşın yolundan yürüyor. Biz de Sarya'nın yolundan yürüyerek devrimimizi savunacağız" diye belirtti.

Anmaya katılanlar da söz alarak şehitlerle ilgili duygu ve düşüncelerini dile getirdi. Anmada, "Şehid namırın" sloganı atıldı.

QAMİŞLO SARYA ÖZGÜR İÇİN MEVLİT OKUNDU
Qamişlo'nun Hileliye Mahallesi'nde JKŞ'li kadınlar Sibel Bulut için mevlit okuttu. JKŞ adına yapılan konuşmada, "Şehit Sarya, MLKP'nin Rojava'daki ilk kadın şehididir. O büyük bir fedailikle direnirken, şehit düşmüştür. Yol açıcı olmuştur. Rojava devrimi şehitlerin kanıyla büyüyor" dedi.

Konuşmanın ardından Sarya Özgür anısına mevlit okundu.