27 Eylül 2024 Cuma

Şişli Kent Konseyi de Kanal İstanbul'a 'hayır' dedi

Şişli Kent Konseyi, Kanal İstanbul projesinin iptale edilmesi talebiyle Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'ne dilekçe verdi. Yapılan açıklamada, İstanbul'a hak ettiği saygının gösterilmesi gerektiği belirtildi, projeyle beraber şehrin geleceğinin ipotek altında olacağına dikkat çekildi.

Şişli Kent Konseyi, AKP iktidarının tanal projesi olan Kanal İstanbul'a itiraz etti. Basın açıklamasının ardından itiraz dilekçeleri Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'ne verildi.

Müdürlük önünde yapılan eylemde açıklama yapan Şişli Kent Konseyi Başkanı Av. Şükran Eroğlu, çocuklara, daha kötü yaşam şartlarında olan bir İstanbul bırakmak istemediklerini belirtti ve bilim insanlarının projenin yaratacağı ciddi çevresel tehlikelere işaret ettiğini hatırlattı.

‘İKLİM DEĞİŞİKLİĞİNE ETKİSİ BELLİ OLMAYAN PROJEYE ORTAK OLMAK İSTEMİYORUZ'
Eroğlu, yaşanan iklim krizinin dikkate alınması gerektiğinin altını çizdi ve projeyle beraber inşa edilmesi planlanan her şeyin iklim krizine etkilerinin hesaplanmadığına dikkat çekti. Eroğlu, "Bizler iklim değişikliğine etkisi belli olmayan bir projeye ortak olmak istemiyoruz" dedi.

"İstanbul'un misafir ettikleri olarak ona hak ettiği saygıyı göstermeliyiz" diyen Eroğlu, proje için kullanılacak kaynakların eğitim, sağlık, kadın ve genç istihdamı ile şehri depreme dayanıklı hale getirecek projelere aktarılmasını istedi.

Ekolojik ve ekonomik geleceği ipotek altına alacak "emlak" projesine karşı çıktıklarını belirten Eroğlu, "İstanbul, ne insanın doğaya karşı gücünü kanıtlamaya çalışması gereken bir çöl şehri, ne de akıl ve mantığın unutulduğu bir yeni yetme şehirdir" uyarısında bulundu.

Açıklamanın ardından, Kanal İstanbul projesinin iptal edilmesi talebiyle itiraz dilekçeleri verildi.