27 Eylül 2024 Cuma

Suriyeli Abdüllatif Davvara'nın katledilmesiyle ilgili 5 kişi tutuklandı

İstanbul'da 15 yaşındaki Suriyeli çocuk işçi Abdüllatif Davvara'nın oyun oynadığı parkta katledilmesiyle ilgili soruşturmada gözaltına alınan 5 kişi tutuklandı.

İstanbul'un Gaziosmanpaşa ilçesinde 21 Eylül'de 15 yaşındaki Suriyeli Abdullatif Davvara, bir parkta oynarken maskeli iki kişi tarafından silahla 12 el ateş edilerek öldürüldü. Aynı parkta Suriyeli göçmenlerin sık sık ırkçı saldırılara uğradığı ortaya çıktı.

Saldırıyı gerçekleştirdikleri öne sürülen K.C.Ö. ve F.C.U. adlı şüphelilerle, olayla ilgileri olduğu belirtilen Ö.C.U., R.K. ve M.T. adlı kişiler gözaltına alındı. Şüphelilerle birlikte 2 adet ruhsatsız tabanca ile 1 adet motosiklete el konuldu.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, şüphelilerle öldürülen gencin "geçmişte kavga ettikleri", saldırının da "intikam saikiyle" gerçekleştirildiği iddia edildi. Şüpheliler "kasten öldürme" suçundan adliyeye sevk edilirken, nöbetçi mahkeme 5 şüpheli hakkında tutuklama kararı verdi.

Annesi ve kardeşleri 6 Şubat depremlerinde öldüğü için amcasıyla birlikte Gaziosmanpaşa'da yaşayan Davvara'nın bir tekstil fabrikasında çalıştığı öğrenildi.