26 Eylül 2024 Perşembe

Suruç'ta kayyum protestosuna polis saldırısı

Suruç'ta kayyum protestosuna saldıran polis, aralarında HDP İl Eşbaşkanlarının da bulunduğu çok sayıda kişiyi gözaltına aldı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Urfa İl Örgütü, Suruç Belediyesi Eşbaşkanı Hatice Çevik'in gözaltına alınmasının ardından yerine kayyum atanmasını protesto etmek amacıyla partinin ilçe binasından belediye binasına doğru yürüyüş gerçekleştirdi. Aralarında HDP Milletvekili Ayşe Sürücü, partililerin bulunduğu kitleye polis saldırdı.

Saldırı sırasında HDP İl Eşbaşkanları Mikail Gözen ve Emine Çetiner, Belediyesi Meclis üyeleri Fatma Taş Ekmez, Nahide Kılıç, parti yöneticisi Ferit Tamga'nın da aralarında olduğu çok sayıda kişi işkenceyle gözaltına alındı. HDP Milletvekili Ayşe Sürücü ise polis saldırısı sırasında baygınlık geçirdi.

'HALKIN İRADESİNİ GASP EDEMEZSİNİZ'
Polislere "Hırsızlar" diyerek tepki gösteren Sürücü, "Siz bu halkın iradesini gasp edemezsiniz. Bu halk size boyun eğmeyecektir. Seçimle alamadığınızı kayyum atayarak gasp ediyorsunuz. Biz kayyum atanan belediyemiz için basın açıklamasına bile izin vermiyorsunuz. Çünkü korkuyorsunuz. Ama biz sizin bu faşist saldırılarınıza karşı sonuna kadar mücadele edeceğiz" dedi.

Belediye binası önündeki Atatürk Meydanı'nı da ablukaya alan polis, halkın burada bir arada durmasını da engelledi.