27 Eylül 2024 Cuma

Tatvan Newrozu: Saraylardan ve koruyucularından korkmuyoruz

Tatvan'da Newroz kutlamasında buluşan halka seslenen HDP Bitlis Milletvekili Gaydalı, polis ve valinin engelleme çabalarına rağmen halkın Newroz alanında buluştuğunu ve Newroz ateşini yükselttiğini söyledi, "Ne saraylardan ne de saray korucularından korkmuyoruz. Bu ateş artık sadece Kürt halkı için değil, geleceğe umutla bakan herkes için yanacaktır" dedi.

Bitlis'in Tatvan ilçesinde "Her der Newroz, her dem azadî" şiarıyla gerçekleştirilen Newroz için halk Tatvan Fuar alanında buluştu. Polis ablukasına rağmen binlerce kişinin katıldığı Newroz'da söz alan HDP Muş Milletvekili Şevin Coşkun, "Diyarbakır zindanında üç kibrit çöpüyle bedenini ateşe veren Mazlum Doğan'a ve Rahşan'a, Sema'ya ve nicelerine selam olsun" diyerek konuşmasına başladı.

Devletin her yerde olduğu gibi deprem bölgesinde de halkı yalnız bıraktığını vurgulayan Coşkun, "Devletin 'büyüklüğünü' sadece Kürtlere karşı yürütülen baskı zulüm ve işkence politikalarında görüyoruz. Önümüzdeki seçimde AKP iktidarının neden olduğu bu yıkıma dur diyerek, seçim günü iktidarı tarihin çöp sepetine atacağız. Bu iktidar, ömrünü Kürtlere karşı savaş politikalarıyla uzatmaya çalışıyor. Savaş ve tecritte ısrar ediyor. Yıllardır Sayın Öcalan üzerinde tecrit yürütülüyor. HDP olarak eşit ve özgürlükçü bir yaşam için tecridi kırmak için mücadele etmeye devam edeceğiz" diye konuştu.

'ATEŞ GELECEĞE UMUTLA BAKANLAR İÇİN YANACAK'
HDP Bitlis Milletvekili Mahmut Celaded Gaydalı ise, "Karda, yağmurda, fırtınada polis ve valinin engellemesine rağmen buradayız. Onlar durdurmak istedikçe Newroz ateşini daha da yükselttik. Ne saraylardan ne de saray korucularından korkmuyoruz. Bu ateş artık sadece Kürt halkı için değil, geleceğe umutla bakan herkes için yanacaktır. Dehaqlar olduğu sürece Demirci Kawalarda olacaktır" diye vurguladı.

Barış Anneleri, parti yöneticileri ve milletvekilleri, daha sonra Newroz ateşini yaktı. Ardından sanatçı Talat Yeşil sahne aldı.