27 Eylül 2024 Cuma

TEV-DEM: Êzidîlerin Êzî Bayramı'nı kutluyoruz

Êzidîlerin Êzî Bayramı'nı kutlayan TEV-DEM, Şengal'e ilişkin komplolara dikkat çekerek, uluslararası kamuoyuna Êzidîlerin korunması çağrısında bulundu.

Demokratik Toplum Hareketi (TEV-DEM), Êzî Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayınladı. TEV-DEM mesajında "Êzidî toplumunun kutsal Êzî Bayramı'nın barış getirmesini ve halklar arasındaki kardeşlik duygularını pekiştirmesini diliyoruz" dedi.

Mesajda "Tarihten bu yana Êzidîlerin büyük bir heyecanla kutladığı bu bayram, Şengal'e yönelik komploların gölgesinde kutlanıyor. Türk devletinin hazırladığı, Irak ve KDP hükümetlerinin imzaladığı Şengal anlaşması Êzidî toplumuna yönelik yeni fermanları hazırlıyor. Êzidîlere yönelik saldırılar gerçekleştiğinde üzerlerine düşen ahlaki görevi yerine getiremeyenler, bugün Şengal'i yeniden kontrol altına almak istiyor" diye kaydedildi.

Serêkaniyê, Efrîn ve Girê Spî'de tarihi mirası ve halkların direnişini yok etmeye çalışan Türkiye'nin, Êzidîlerin de iradesini kırarak onları teslim almaya ve yok etmeye çalıştığı belirtilen mejanda, "Böylesi bir süreçte yanında olduğumuz Êzidî toplumunun Êzî Bayramı'nı bir kez daha en içten duygularımızla kutluyor, bu bayramın halklara barış ve huzur getirmesini temenni ediyoruz. Uluslararası kurumları da Êzidî toplumunun korunması için ahlaki sorumluluklarını almaya davet ediyoruz" denildi.