27 Eylül 2024 Cuma

TKŞ: Amedspor yalnız değildir

Amedspor'a yönelik ırkçı ve faşist saldırıyı Erdoğan'ın tertiplediğini belirten TKŞ, "Ezilen tüm halklar birleşmeli, mücadeleyi yükseltmelidir. Kürt, Arap ve Türk halkları başta olmak üzere tüm halklar, faşizme, kapitalizme, sömürgeciliğe ve erkek egemenliğine karşı direnişi büyütmelidir" dedi.  

Komünist Devrimci Hareketi (TKŞ), Bursa'da Amedspor'a yönelik ırkçı, faşist saldırıya ilişkin açıklama yaptı ve "Amedspor ve Kürt halkı yalnız değildir" dedi.

TKŞ'nin açıklamasında şu ifadeler yer aldı: "Bursa'da Amedspor'a yönelik ırkçı saldırı, faşist Türk devletinin özel savaş politikalarının bir örneğidir. Futbol maçı ve sonrasında Amedspor kulübüne yönelik düzeyi artarak devam eden, şiddet, saldırı provokatif eylem ve söylemleri faşist diktatör Erdoğan tertiplemektedir.

Bursaspor ve taraftarları, ırkçı faşist planı uygulayan karakteriyle, Kürt düşmanlığı yapmaktadır. Biz bu senaryoyu, 2004 yılında Rojava Kürdistanının Qamışlo kentinde de yaşamıştık. Sömürgeci BAAS rejimi, Derazorlu Arap faşistleri, Kürt halkına yönelik saldırı için kullanmıştı. Kürt halkına yönelik bir katliam yapmışlardı.

Halk düşmanı devletler birbirine benzemektedir. Dün Suriye BAAS, bugün Türk burjuva devleti aynı politikaların uygulayıcısıdır. Ezilen tüm halklar birleşmeli, mücadeleyi yükseltmelidir. Kürt, Arap ve Türk halkları başta olmak üzere tüm halklar, faşizme, kapitalizme, sömürgeciliğe ve erkek egemenliğine karşı direnişi büyütmelidir. Kahrolsun faşist Türk burjuva devleti. Yaşasın halkların kardeşliği. Yaşasın Rojava devrimimiz."