27 Eylül 2024 Cuma

TKŞ: Dünya halkları, Ortadoğu halklarına dayanışma elini uzatmalıdır

Siyonist İsrail'in Lübnan'a dönük katliam saldırılarına ilişkin açıklama yapan TKŞ, "Filistin ve Lübnan halkları, işgale ve sömürgeciliğe karşı mücadelesinde yalnız bırakılmamalıdır. Dünya halkları, Ortadoğu halklarına yardım ve dayanışma elini uzatmalıdır. Halklarımızın geleceği ortaktır" ifadelerini kullandı.

Komünist Devrimci Hareket (TKŞ), siyonist İsrail devletinin Lübnan halkına dönük katliam saldırılarına ilişkin yazılı bir açıklama yayınladı.

"Gazze şeridini yerle bir eden işgalci İsrail, Hizbullah'ın varlığını gerekçe göstererek yüzünü Lübnan topraklarına çevirdi" denilen açıklamada, İsrail'in Gazze'de yarattığı yıkımı Lübnan topraklarında da gerçekleştirmek istediği kaydedildi. Lübnan'da pek çok yerleşim noktasının bombalandığı, yüzlerce insanın katledildiği, binlerce insanın göçe zorlandığı ifade edilen açıklamada, "Varlığını; işgal, yayılmacılık ve katliam üzerine inşa eden siyonist İsrail devleti, bölge halklarına ölüm, acı, gözyaşı ve sürgün dayatıyor. İşgalci İsrail devleti, zulmü ve can almayı sıradanlaştırıyor" denildi.

Siyonist İsrail'in tüm bu saldırılarda kendisine arka çıkan ABD emperyalizmi ve Avrupa Birliği devletlerinden, kendisiyle ilişkilerini sürdüren Arap devletlerinden güç aldığı belirtilen açıklama, şöyle devam etti: "Sözde İsrail karşısında duran ancak ticareti sürdüren faşist Tayyip Erdoğan iktidarından sadece güç ve cesaret almıyor. Aynı dili konuşuyor. Aynı katliam yöntemlerini kullanıyor. Faşist Türk devletinin Kürdistan topraklarına yönelik işgal saldırılarına ilişkin açıklamalarının aynısı, Filistin ve Lübnan'daki katliamlar için kullanılıyor. Faşist Netanyahu, işgal alanlarını genişletirken Tayyip Erdoğan ile benzer biçimde 'tampon bölge kuracağız' diyor. 'Sivilleri değil, örgüt militanlarını hedef alıyoruz' diyor. 'Teröristlerin kurduğu altyapıyı vuruyoruz' diyor."

'ORTADOĞU BÖLGESEL BİR SAVAŞA SÜRÜKLENİYOR'
Netanyahu ve Erdoğan'ın iktidarlarını kanla beslediği belirtilen açıklamada, "Onlar, faşist, sömürgeci ve işgalci diktatörlerdir. İsrail ve Türk devletlerinin yeni işgal alanları yaratma ve öldürme dışında bir yönetim anlayışı yoktur. Ortadoğu, bölgesel bir savaşa sürükleniyor. Bunu, İsrail ve Türk devletleri el birliğiyle gerçekleştiriyor. Filistin ve Lübnan kentleri yerle bir edilirken, Rojava ve Başure Kürdistan topraklarında işgal saldırıları yayılıyor" ifadeleri kullanıldı.

'HALKLARIMIZIN GELECEĞİ ORTAKTIR'
Açıklamada, şu ifadeler kullanıldı: "Ortadoğu halkları, bu sömürgeci faşist saldırganlık düzenine karşı tek tek değil, birleşik bir direniş cephesi örgütlemelidir. Filistin ve Lübnan halkları, işgale ve sömürgeciliğe karşı mücadelesinde yalnız bırakılmamalıdır. Dünya halkları, Ortadoğu halklarına yardım ve dayanışma elini uzatmalıdır. Halklarımızın geleceği ortaktır. Zulüm ve yıkımdan ancak ve ancak halkların birleşik direnişi ile kurtulabiliriz. Filistin ve Lübnan halkları yalnız değildir. Savaşa, işgale ve sömürgeciliğe karşı mücadeleyi büyütelim."