27 Eylül 2024 Cuma

TKŞ: Kobanê ruhuyla özyönetimlerimizi koruyalım

Kobanê zaferinin 7. yılı dolayısıyla açıklama yapan TKŞ, "Gün Kobanê direnişi ruhuyla kuşanma günüdür. Özsavunmamızı güçlendirelim, işgalcileri kovalım" diye belirtti.

Devrimci Komünist Hareket (TKŞ), IŞİD çetelerinin saldırılarına karşı 134 günlük tarihi bir direnişin sonunda Kobanê'den çetelerin temizlenmesinin 7. yılı dolayısıyla yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, "Sömürgeci Suriye devletinin yok sayma, Araplaştırma siyasetiyle yılllar boyunca sömürge boyunduruğu altında tuttuğu Rojava halkımız 19 Temmuz 2012'de devrimini ilan ederek özgürleşme adımları atmaya başladı. 21 Ocak 2014'te Cizire Kantonu Özerk Yönetimi, 27 Ocak 2014'te Kobanê Kantonu Özerk Yönetimi ve 29 Ocak 2014'te de Efrin Kantonu Özerk Yönetimi ilan edildi. Rojava halkları artık kendi demokratik özerk sistemleri ile yaşama hakkını elde etmişti" diye kaydedildi.

Bütün halklara umut ışığı olan Rojava devriminin El Nusra, IŞİD gibi politik islamcı, gerici terörist örgütler eliyle boğulmaya çalışıldığı ifade edilen açıklamada, "Faşist işgalci Türk devleti ve emperyalistlerin destekleriyle kurulan ve hareket eden bu örgütler Irak'tan da elde ettikleri silahlarla Rojava devrimini boğmanın peşindeydiler. IŞİD'in Kobanê'ye kat be kat üstün insan ve silahlarla saldırmasının ana hedefi devrim bayrağının yükseldiği topraklarda devrimi ortadan kaldırmaktı. Faşist Türk şefi Erdoğan'ın 'Kobanê düştü düşecek' diyerek meydanlarda kutlamalar yapmaya başlaması, sınırdan IŞİD'e her türlü yardımı yapması kapitalist ve emperyalist devletlerin IŞİD'i ne amaçla beslediklerinin göstergesiydi" diye belirtildi.

Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi:
"Kobanê, dünya halklarının gericiliğe ve faşizme karşı ortak cephesine dönüştü. Kobanê'de Kürt halkının savunma birlikleri, Kobanê'yi 'Çağın Stalingrad'ı ilan eden komünist, devrimci ve antifaşistler sokak sokak ev ev devrimin savunmasını ördüler. Dünya gericiliğine karşı birleşen devrimciler dünya halklarının da desteklerini arkalayarak gerici faşist güruhları yenilgiye uğratıp, özgürlük bayrağını 26 Ocak'ta Mıştenur Tepesi'ne diktiler.

"Besleme çeteler eliyle devrimi yenilgiye uğratamayacağını gören işgalci Türk devleti önce Efrin'i ardından da Serêkaniyê ve Girê Spî'yi işgal etti. İşgalci Türk devleti her gün devrimimizi tehdit etmeye devam etmektedir. Faşist Türk şefi bir yandan Eyn İsa'nın işgalini hayal ederken bir yandan da Şengal ve Derik'i nasıl işgal edeceğini hayal etmektedir.

"Rojava ve Kuzey Suriye halkları olarak işgal edilen topraklarımızı özgürleştirmek için savaşımımızı yükseltmeye, özsavunmamızı güçlendirmeye devam edeceğiz. Ne işgalci Türk devleti ne gerici Baas diktatörlüğü ne de emperyalist planlar devrimimizi yenilgiye uğratamayacakır. Kobanê direnişinin ruhuyla öz yönetimlerimizi koruyacağız ve işgalcileri topraklarımızdan kovacağız. Gün Kobanê direnişi ruhuyla kuşanma günüdür. Özsavunmamızı güçlendirelim, işgalcileri kovalım."