29 Eylül 2024 Pazar

TKŞ: Türk devletinin Maxmur'a yönelik saldırısını kınıyoruz

Türkiye’nin Maxmur kampına yönelik saldırıyı kınayan TKŞ, dayanışma çağrısı yaptı.

Komünist Devrimci Hareket (Tevgera Komûnîst a Şoreşger-TKŞ), Maxmur kampına yönelik saldırıyı kınadı, dayanışma çağrısı yaptı.

"Faşist Erdoğan nerede olursa olsun Kürd halkına yönelik düşmanlığını gaddarca devam ettirmektedir. Son olarak keşif uçaklarıyla Maxmur'da sivil halkı hedef aldı ve hayvanlarını otlatan üç kadını şehit etti" denilen TKŞ açıklamasında, üç kadının yaşamını yitirdiği hatırlatıldı.

"Hem PDK hem de Türkiye halkımızı orada da rahat bırakmadı. PDK bilindiği gibi on aydır kampa ambargo uygulamaktadır. Bu ambargodan kaynaklı kamp halkının yaşamı büyük bir tehlike altındadır. Ambargonun yanı sıra PDK işgalci Türk devletinin saldırıları karşısında sessiz kalmaktadır. Bu sessizlik onay vermektir. Kampa uygulanan ambargo acilen kaldırılmalıdır. PDK yönetimine bu saldırılar karşısında Kürd halkının düşmanlarıyla ortak olmaktan vazgeçmesi ve Kürd halkının ulusal birliği çerçevesinde hareket etmesi çağrısı yapıyoruz" denilen TKŞ açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

"Halkımızın şehitlerinin ailelerine baş sağlığı diliyoruz. Türk devletinin saldırılarını kınıyoruz. Halklarımıza aylardır ambargo altında olan Maxmur halkıyla dayanışmayı büyütme çağrısı yapıyoruz."