27 Eylül 2024 Cuma

TKŞ'den ölümsüzleşen 9 savaşçı için açıklama

Helikopter kazasında ölümsüzleşen 9 savaşçı için açıklama yapan TKŞ, "TKŞ olarak, yoldaşlarımızın anılarını Rojava-Kuzey ve Doğu Suriye topraklarını savunarak ve boşalan yerleri mücadele ve zafere bağlılıkla dolduracağımıza tekrar söz veriyoruz" dedi.

15 Mart günü Rojava Kuzey ve Doğu Suriye'de DAİŞ çetelerine karşı onurlu mücadelede edindikleri bilgi ve birikimi paylaşmak için Güney Kürdistan'a geçerken helikopter kazasında şehit düşen 9 savaşçı için Komünist Devrimci Hareket (TKŞ) açıklama yaptı.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı: "YAT savaşçıları ölümsüzdür. 15 mart günü Rojava Kuzey ve Roğu Suriye'de DAİŞ çetelerine karşı onurlu mücadelede edindikleri bilgi ve birikimi paylaşmak için Güney Kürdistan'a geçen 9 savaşçı, helikopter kazasında şehit düştü. Başta yoldaşlarımızın aileleri olmak üzere bütün bölge halklarına başsağlığı diliyoruz. 12 yıldır zorlu bir yürüyüşle beraber, DAİŞ barbarlı ve karanlığına karşı zaferlerle ilerliyoruz. DAİŞ çetelerin yenilgilerine dayanamayan, faşist saray rejiminin işgalci saldırılarına karşı da mücadele ediyoruz.

Kendilerini bölge halkların özgürlüğüne adamış olan başta YAT komutanı Şervan Kobanê olmak üzere bu talihsiz kazayla ölümsüzleşen YAT savaşçılarını bağlılık ve minnetle anıyoruz. TKŞ olarak, yoldaşlarımızın anılarını Rojava-Kuzey ve Doğu Suriye topraklarını savunarak ve boşalan yerleri mücadele ve zafere bağlılıkla dolduracağımıza tekrar söz veriyoruz."