29 Eylül 2024 Pazar

Tosun'u hedef gösteren Taşkaya: Bilgiyi Telegram'dan aldım

Avukat Jiyan Tosun'u hedef göstererek can güvenliğini tehlikeye atan Zafer Partili Adem Taşkaya, bilgiyi Telegram'dan aldığını söyledi. Özür dileyip dilemeyeceği sorusuna ise "ben de aynı durumdayım" iddiasıyla kendini aklamaya çalıştı.

İstiklal Caddesinde yaşanan bombalı saldırının ardından kayıp yakını avukat Jiyan Tosun'u hedef gösteren Zafer Partili Adem Taşkaya pes dedirten bir açıklama yaptı.

Sosyal medya hesabından bir fotoğraf paylaşan ve saldırıyı gerçekleştiren kişinin Tosun olduğunu iddia eden Taşkaya, bir süre sonra paylaşımını sildi. Ancak, Taşkaya'yı iddiasını esas alan iktidar medyası ve çok sayıda kişi bu iddia ve iftiradan yola çıkarak Tosun'u hedef aldı. Can güvenliği tehdit altında olan Tosun bu nedenle geceyi adliyede geçirmek zorunda kaldı.

Halk Tv'den Seyhan Avşar'ın ulaştığı Taşkaya, özrü kabahatinden beter bir açıklama yaptı. Taşkaya,  "Avukatın bilgilerinin telegram gruplarında görüp, alıp paylaştım. Bant yüklenmesi olmadığı için 10-15 dakika paylaşamadım. Paylaştıktan 3 dakika sonra ise sildim. Bir manipülasyon olmasın diye sildim. Avukat kendisine göre haklı olabilir. Çok da haklı. Paylaşımımda resim doğruydu. Bilgiler yanlıştı. Hukuki olarak sorumluluğumu yerine getireceğim" dedi.

"Bir insan ölümle tehdit ediliyor. Özür dileyip hatanızı düzeltmeyi düşünmüyor musunuz" diye sorulan Taşkaya, "Bana yönelik saldırılar geçsin ben de yazarım. Sadece kendilerine yönelik bir saldırı yok. Ben de aynı durumdayım" iddiasıyla kendini aklamaya çalıştı.