27 Eylül 2024 Cuma

TTB'nin kurduğu Sahra Hastanesi karakol olarak kullanılıyor

Boşaltılan Samandağ Devlet Hastanesi'nin ardından sağlık emekçilerinin kurduğu Sahra Hastanesine çöken devlet, alanı karakol olarak kullanıyor. Halkı tedavi etmek için günlerce çalışan sağlık emekçileri iktidara tepki gösterdi.

Türk Tabipleri Birliği'nin (TTB) İBB'nni desteğiyle Antakya'da kurduğu Sahra Hastanesi, sağlık emekçilerinin alandan ayrılmasının ardından  karakol olarak kullanılmaya çalışılıyor.

Samandağ Devlet Hastanesi'nin artçı depremler sonrası boşaltılmasının ardından Sahra Hastanesi kurulmuştu. Günlerce uğraştan sonra hastane işlemeden apar topar alana devlet çöktü.

Sahra Hastanesi'ni kurarken ki çalışmalarını ve alandan ayrıldıktan sonra kurulan karakolun fotoğraflarını sosyal medya hesabından paylaşan Doktor Tahsin Çınar, "Bu alan karakol olarak kullanılmaya başlanmış. Orayı ellerimizle yaptık biz halkı tedavi etmek için. Onlarca insanın emeği orada hastane kurmak içindi. Emniyet kendisine yer yapmaktan aciz mi bizim yaptığımız yeri gasp ediyor? Vali haberim yok diyor. Bezdim gerçekten" sözleriyle tepki gösterdi.