29 Eylül 2024 Pazar

Tutsak yakınları: Adalet istemekten başka ne yaptık

Polisin tüm saldırılarına karşı İstanbul'da hasta tutsaklar için adalet istemeye devam eden tutsak yakınları, "Yeter artık, her gün çocuklarımız ölüyor" dedi.

Hasta ve infazı yakılan tutsak yakınlarının İstanbul'da sürdürdüğü Adalet Nöbeti 31'inci haftasında Çağlayan'da bulunan İstanbul Adliyesi önünde gerçekleşti.

Nöbet öncesi adliyenin önü polis ablukasına alınırken, tutsak yakınları Fince Akman ve Cemile Karakaş nöbet için meydana gelir gelmez polis tarafından kalkanlarla sarıldı. Polis, eylemin yasaklandığını söyleyerek izin vermeyeceklerini belirtti. Her hafta getirilen yasaklama kararına tepki gösteren tutsak yakınları, yalnızca hapishanedeki çocuklarına adalet istemek için burada olduklarını dile getirdi. Polis, basın emekçilerini de alandan uzaklaştırarak görüntü almalarını engellemeye çalıştı.

Polis ablukasına tepki gösteren Fince Akman, "Her hafta neden bu işkence? Êdî bes e. Yeter artık, her gün çocuklarımız ölüyor. Bu kadar polis geliyor buraya, insanız biz, bu kadar işkence yeter. Biz adalet istemekten başka ne yaptık" dedi. Polis saldırısına "Bijî berxwedana zindanan" sloganıyla direnen Akman ve Karakaş, işkenceyle gözaltına alındı. Polis işkencesi gözaltı aracında da devam etti.