28 Eylül 2024 Cumartesi

Ülkü Ocakları Başkanı Ateş'i ülkücü çeteler infaz etti

İç hesaplaşma sonucu infaz edilen Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş cinayetine ilişkin soruşturma kapsamında Doğukan Çep gözaltına alındı. Gülsuyu'nda çetelere karşı mücadele eden Hasan Ferit Gedik'i katleden isimlerden olan Çep, aynı zamanda “Dado” lakaplı Doğukan Yardak'ın çetesinin de bir üyesi. Söz konusu çetenin mahallede işlediği sayısız suçlardan biri de 9 sosyalistin yaralanmasına neden olan ESP'ye yönelik silahlı saldırı.

Ülkü Ocakları eski Genel Başkanı Sinan Ateş, 30 Aralık günü Ankara'da iç hesaplaşma sonucu infaz edildi. Ateş'in infazında İstanbul'un Maltepe ilçesinde bulunan Gülsuyu mahallesinde devletle işbirliği içindeki uyuşturucu çetesinin bağlantısı ortaya çıktı.

İnfaza ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında gazeteci Alican Uludağ'ın aktarımına göre Eray Özyağcı ve Doğukan Çep isimleri öne çıkıyor. Tetiği çeken Özyağcı halen yakalanmadı. Saldırıda motosikleti kullanan Doğukan Çep ise gözaltına alındı. Dodo lakaplı Doğukan Çep, Hasan Ferit Gedik'in katledilmesine ilişkin görülen davada tutuklu yargılandı, 2015 yılında tahliye edildi. 2018 yılında ise 35 yıl 4 ay hapis cezası almasına rağmen yakalanmadı.

Doğukan Çep aynı zamanda, 2013 yılında afiş asan Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) üyelerine saldıran ardından partinin Gülsuyu'ndaki bürosunu kurşunlayarak 9 sosyalisti yaralayanlar çetelerden biri.

Sinan Ateş'i infaz eden Doğukan Çep ile Eray Özyağcı, Gülsuyu'nda “Dado” lakaplı faşist Doğukan Yardak'ın kurduğu çetede yer alıyorlar. Bu çetenin gençleri uyuşturucuya sürüklemek, mahallede faaliyet yürüten devrimcilere saldırmak başta olmak üzere işlediği sayısız suç var.

Aynı çetenin üyelerinden ve Hasan Ferit'i katleden isimlerden olan; organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in “adamı” olarak bilinen Uğur Köroğlu da çete içi hesaplaşmada infaz edilen isimlerden.