27 Eylül 2024 Cuma

'Umut ve cesaretle örgütlenelim, faşizmi yenelim' konferansı sona erdi

HDP Diyarbakır İl Örgütü'nün "Umut ve cesaretle örgütlenelim, faşizmi yenelim" şiarıyla iki gündür süren konferansı sona erdi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır İl Örgütü'nün "Umut ve cesaretle örgütlenelim, faşizmi yenelim" şiarıyla iki gün süren konferansı sona erdi. Partinin il binasındaki Vedat Aydın Konferans Salonu'nda yapılan konferansa, HDP'li milletvekilleri Musa Farisoğulları, Dersim Dağ ve Remziye Tosun, belediye eşbaşkanları ve il delegeleriyle birlikte yüzlerce kişi katıldı. Konferansın yapıldığı salona, "Örgütleniyoruz geleceğe yürüyoruz", "Barış tecrit edilmez", "Kadınların direnişi faşizmi yıkacak" ve "Faşizm kaybedecek halklar kazanacak" yazılı pankartlar asıldı. 

Konferansın sonunda yapılan basın açıklamasıyla Sur Belediyesi Eşbaşkanı Filiz Buluttekin'in gözaltına alınmasına tepki gösterildi.

SUR BELEDİYESİ ÖNÜNDE BASIN AÇIKLAMASI YAPILACAK
Açıklamada HDP Sur ilçe Eşbaşkanı Zülfikar Odabaşı, kayyum atamalarının Kürt iradesine tahammülsüzlük olarak niteleyerek,  kayyum politikalarına karşın geri adım atmayacaklarını söyledi. Ardından konuşan HDP Diyarbakır İl Eşbaşkanı Zeyyat Ceylan ise kayyum atamalarının bir güç gösterisinden öte bitmişliğin göstergesi olduğunu vurgulayarak, "Halkı örgütsüz bırakmak istiyorlar. Ancak bu halk örgütlü bir halk, HDP de öyle. Bilsinler ki geri adım atmayacağız. Belediye Eşbaşkanları ve meclis üyeleri dört duvar arasında çalışmadı. Yine de öyle olacak" diye konuştu. Ceylan, yarın saat 11.00'de Sur Belediyesi önünde yapacakları basın açıklamasına katılım çağrısında bulundu.

Açıklama sonrası konferansın sonuç bildirgesinin önümüzdeki günlerde kamuoyu ile paylaşılacağı aktarıldı.