27 Eylül 2024 Cuma

Urfa halkı Soylu ve Nebati'yi protesto etti

Depremin ardından selde onlarca insanın yaşamını yitirdiği Urfa'ya gelen İçişleri Bakanı Soylu, Hazine ve Maliye Bakanı Nebati ile Tarım ve Orman Bakanı Kirişci halkın öfkesiyle karşılaştı. Sel felaketiyle baş başa bırakıldıklarını söyleyerek sarayın bakanlarını yuhalayan halk, istifa çağrısında bulundu.

Depremde onbinlerce kişinin enkaz altında ölüme terk edilmesinin ardından halk bir kez de selde ölüme terk edildi. Urfa'da 15, Adıyaman'da ise iki kişi yaşamını yitirdi.

Urfa'ya giden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ile Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, halk tarafından protesto edildi. Tepkilerini dile getiren halkı Soylu'nun korumaları engelleyince, halk yuhalayarak tepki gösterdi.

Sel felaketiyle baş başa bırakıldıklarını söyleyerek sarayın sözcülerine tepki gösteren halk, günlerdir çalışma yapılmazken Soylu, Nebati ve Kirişci'nin gelişiyle birlikte bölgeye kamyonların yığıldığını aktardı.

İSTİFA ÇAĞRISI
Urfa'da yaşayan bir kadın da, "Mahvettiler. Bitirdiler. Daha aklınız başınıza gelmedi mi? Bu az demek ki bize. Yıllarca emek verdik biz. Bu mudur bedeli? Biz yıllarca AK Parti'ye gece gündüz demeden çalıştık. Ama biz bugün bu olanları hak etmiyoruz. AKP hemen istifa etsin" sözleriyle tepkisini dile getirdi

3 İLÇEYE SU VERİLEMİYOR
Urfa'nın içme suyunun sağlandığı Atatürk Barajı havzasında aşırı kirlilik nedeniyle kent merkezindeki 3 ilçeye su verilemiyor. Urfa Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, kentteki sağanak nedeniyle baraj havzasında aşırı kirlilik meydana geldiği, bu nedenle geçici süreyle Haliliye, Karaköprü, Eyyübiye ilçelerine su verilemeyeceğini duyurdu.