29 Eylül 2024 Pazar

'Yargı bağımsızlığı sağlanana dek mücadele edeceğiz'

10'uncu kuruluş yıldönümünde açıklama yapan Yargıçlar Sendikası, yargı içerisinde tüm sorunlar giderilene dek mücadelelerinin süreceğini vurguladı.

Yargıçlar Sendikası, kuruluşlarının 10'uncu yılı dolayısıyla yargı bağımsızlığına ilişkin İzmir Adliyesi önünde basın açıklaması düzenledi. "Üstünlerin hukuku değil, hukukun üstünlüğü", "Herkes için adalet" ve "Yargı emekçileri adalet istiyor" yazılı dövizler taşınan açıklamaya, İzmir Barosu Başkanı Sefa Yılmaz da katıldı.

Yargıçlar Sendikası Başkanı Ayşe Sarısu Pehlivan, yargıçlar ve savcılar olarak hukuk devleti, hukukun üstünlüğü, yargı bağımsızlığı ve mesleki konularla ilgili sorunların çözümüne katkı sağlamak, örgütlü mücadele ile seslerini duyurabilmek için 10 yıl önce Yargıçlar Sendikası adı altında örgütlendiklerini söyledi.

'MÜCADELEMİZ DEVAM EDECEK'
Demokratik toplum bakımından örgütlenmenin önemine işaret eden Pehlivan, yargı bağımsızlığı ve yargıç güvencesi sağlanana dek mücadelelerini sürdüreceklerini söyledi. "Yargıçlar Sendikası her geçen gün her türlü baskı talimat ve etkinin uzağında olabilecek hak ve özgürlüklerin kullanılabilmesinin teminatını teşkil edecek, tek gayesi hukukun adalete evrilmesinden ibaret bir yargı mekanizmasının tesisi için daha da kararlılıkla çalışmalarını kararlılıkla sürdürmektedir" diyen Pehlivan, yargıdaki sorunları giderilene kadar mücadeleye devam edeceklerini söyledi.