27 Eylül 2024 Cuma

'Yeniden başka bir hastaneye taşınmak istemiyoruz'

Taksim EAH çalışanları Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesinin binalarına taşınmasına ilişkin yaptıkları açıklamada, alınan kararların yeniden gözden geçirilmesini istedi.

Riskli olduğu tespit edilen Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi binası Taksim Eğitim Araştırma Hastanesine taşınmak isteniyor. On yıl önce hasarlı olan binanın güçlendirme ve onarım çalışmalarına ise 6 Şubat depremlerinden sonra başlandı.

Taksim EAH çalışanlarının basın açıklamasına İstanbul Tabip Odası, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES), Sağlık-Sen, Anadolu Sağlık-Sen, Dev-Sağlık İş, Sahim-Sen, Cihangir Güzelleştirme Derneği ve Beyoğlu'nda yaşayan çok sayıda kişi destek verdi.

"Taksim ilk yardımsız, ilk yardımsız bizsiz olmaz" pankartının açıldığı eylemin basın metnini okuyan SES İş Yeri Temsilcisi Muhsin Uysal, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın hastaneler arası birleştirme ve taşınmalar olacağı açıklaması sonrası sağlık emekçilerinin "yarın ne olacak acaba ben de gönderilebilir miyim" kaygısı taşıdığını kaydetti.

Uysal, "Hepimizin bildiği üzere son 10 yıldır olası bir depreme dayanıksız olduğu bilinen çok sayıda hastane bugüne kadar hiçbir önlem alınmayıp, yaşadığımız deprem felaketi ile apar topar oldukça karmaşık bir taşınma, birleştirme sürecine girmiş olması ve bu sürecin karar vericilerinin konuya dair net bir açıklama yapmamış olmaları bu hastanelerde çalışan bizleri olduğu kadar bu hastanelerden hizmet alan hastalarımızı da oldukça endişelendirmiştir" dedi.

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi yenilenirken ne orada hizmet veren sağlık emekçilerinin ne de kendilerinin mağdur edilmesini istemediklerinin altını çizen Uysal, şu talepleri sıraladı:
🔹"Hastanemiz ile ilgili alınan bu kararlar tekrar gözden geçirilsin,
🔹Yeni bir karar alınırken her iki hastanenin mevcut yöneticileri ile ortak toplantılar yapılsın karşılıklı protokoller oluşturulsun,
🔹Hastaneler yıkılıp yeniden inşa edilirken öncelikli yaklaşım yerinde yenilenme üzerine planlansın,
🔹Alınan karar her ne olursa çalışanların fikri alınarak ortaklaştırılsın,
🔹Alınan bütün kararlar kamuoyu ile paylaşılarak bilgi kirliliği önlensin. Bizler yeniden başka bir hastaneye taşınmak istemiyoruz."