28 Eylül 2024 Cumartesi

YTÜ'lü akademisyen Uğur Kutay hedef gösterildi

Derste Hiranur Vakfı'nda yaşanan çocuk istismarından bahsettiği için politik islamcı faşistler tarafından hedef gösterilen YTÜ'lü akademisyen Uğur Kutay hakkında soruşturma başlatıldı. Diyanet İşleri Bakanlığı, Kutay hakkında suç duyurusunda bulunacağını açıkladı.

Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) akademisyenlerinden Uğur Kutay, 5 Aralık'ta Senaryo Yazımı dersinde Hiranur Vakfı'nda yaşanan çocuk istismarından bahsettiği için iki faşist tarafından "Hz. Muhammed sekiz yaşındaki çocuğa sulanan bir sübyancıydı" dediği iddia edilerek hedef gösterildi.

Faşistlerin Kutay'ı rektörlüğe şikayet etmesi üzerine YTÜ Rektörlüğü Kutay hakkında jet hızıyla soruşturma başlattı. Soruşturmanın ardından Kutay'a dönük karalama kampanyası yoğunlaştı. 16 Aralık'ta bir grup faşist üniversitenin Davutpaşa kampüsündeki camide cuma namazı kıldıktan sonra Kutay'ı hedef göstererek yürüdü. Kutay'ın dersleri de soruşturma kapsamında durduruldu.

Diyanet İşleri Bakanı Ali Erbaş, Uğur Kutay hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı. Erbaş, "Bir öğretim üyesi alemlere rahmet Peygamberimiz Hz. Muhammed'e (s.a.s), bir gazeteci ise ümmetin en şereflileri Kur'an hafızlarına hakaret etmiş. Çok yazık. Keşke anlamaya çalışsaydılar, severlerdi. Yapılan hakaretler için Başkanlık olarak suç duyurusunda bulunuyoruz" ifadelerini kullandı.

Gazete Duvar'dan Ferhat Yaşar'ın haberine göre Uğur Kutay, soruşturmanın hiçbir ön araştırma olmadan açıldığını söyledi. Okulda savunma vermesi beklenen Kutay, okul güvenli olmadığı için savunmasını online olarak verdiğini aktardı. Kutay, şu ifadeleri kullandı: "Sözlerin yarısını oradan alıp yarısını buradan alıp kendi kafalarında yeni bir anlam ürettiler. İki kızcağız bir dilekçe verdiler. O dilekçe rektörlükten sızdırıldı. O dilekçenin içeriği doğru mudur, yanlış mıdır, kimse umursamadı. Basın etiğinden ve hukuktan nasibi olmayan bazı yayın organları tarafından inanılmaz bir linç ve karalama kampanyası başlattılar. Diyanet de henüz sonuçlanmamış bir soruşturma ile ilgili böyle bir suç duyurusunda bulunacağını söylüyor. Bu ülkede böyle oluyor."

Kutay'ın öğrencileri de destek vermek için okulda bir araya geldi ancak Özel Güvenlik Birimleri (ÖGB) tarafından engellemelerle karşılaştı. Öğrenciler, politik islamcı faşist gruplar tarafından da tehdit edildi.