1 Ekim 2024 Salı

12 Haziran Gemlik yürüyüşüne çağrı

Tecrit siyasetine karşı başlayacak yürüyüşe kadınlar ve gençler çağrı yapıyor. Yapılan etkinliklerde tecridi kırmanın ve özgürlüğün zamanı olduğu kaydedildi. 

"Tecrit siyasetine karşı özgürlüğü savunmak için Gemlik'e yürüyoruz" şiarıyla 12 Haziran'dan Bursa'nın Gemlik ilçesine yapılacak yürüyüşe ilişkin gençler ve kadınlar başta olmak üzere çağrılar sürüyor.

VAN
Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Van İl Örgütü; Halkların Demokratik Partisi (HDP), Tevgera Jinên Azad (TJA), Barış Anneleri Meclisi, Tutuklu ve Hükümlü Aileleriyle Dayanışma Derneği  (TUHAY-DER) yöneticileri başta olmak üzere çok sayıda kurum ve kişinin katılımıyla konuya ilişkin basın toplantısı düzenledi.

DBP Van İl Eşbaşkanı Çetin Uyar, Türkiye'deki bütün sorunların ana kaynağının Kürt sorununda yaşanan çözümsüzlük olduğunu söyledi. Çözümsüzlüğün, AKP-MHP iktidarı tarafından toplumsal muhalefeti teslim almanın aracısı kılınırken; çözümün ise başta mevcut iktidarın kaybetmesi, ülke halklarının barış, huzur, refah ve özgürlüklerle buluşması olacağını kaydetti.

PKK Lideri Abdullah Öcalan üzerinde 23 yıldır uygulanan tecride dikkat çeken Uyar, "Tüm duyarlı çevreleri, dost güçleri ve demokratik kamuoyunu Gemlik'e yapacağımız yürüyüşe destek vermeye çağırıyoruz. Bütün Türkiye halklarını, kadınları, gençleri, derdi demokratikleşme olan herkesi 12 Haziran'da tecrit siyasetine karşı özgürlüğü savunmak için yürüyüşe katılmaya çağırıyoruz. 11 Haziran günü saat 12.00'da HDP il binası önünden yola çıkacak barış kervanını uğurlamaya tüm halkımızı davet ediyoruz. Demokratik bir gelecek, özgür bir Ortadoğu için hep birlikte yüzümüzü Gemlik'e dönerek bu mücadeleyi büyütmenin, tecridi kırmanın zamanı, zaman özgürlük zamanıdır" dedi.

KADINLARDAN YÜRÜYÜŞE ÇAĞRI
Özgür Kadın Hareketi (TJA) de İstanbul Sancaktepe'de bulunan Orman Park'ta kadınlarla buluşarak, yürüyüşe katılım çağrısında bulundu. Çok sayıda kadının katıldığı buluşmada, Öcalan'a uygulanan tecridin kadınların yaşamına yansımaları tartışıldı.

GENÇLERDEN ÇAĞRI
Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul Gençlik Meclisi ise HDP Bağcılar İlçe Örgütü'nde etkinlik düzenledi. Etkinliğin yapıldığı salona  "Ciwan Ber Bi Roja We Ve Dimeşine", "Ciwanen Rexistinbuyi We Tecride Bişkine!", "Hevi Em İn, Serkeftina Me Ye! Örgütleniyoruz, Geleceğe Yürüyoruz" yazılı pankartlar asıldı.

Saygı duruşuyla başlayan etkinlikte, 12 Haziran'da PKK Lideri Abdullah Öcalan üzerindeki ağırlaştırılmış tecridin kaldırılması ve fiziki özgürlüğünün sağlanması için gerçekleştirilecek olan Gemlik Yürüyüşü'ne dair tüm gençlerin katılmasına dair çağrı yapıldı. Etkinlikte, "Özgürlük için yürüyelim, toplumu özgürleştirelim" denildi.

Kürtçe okunan şiir ve şarkılar eşliğinde etkinlik sona erdi.