4 Ekim 2024 Cuma

'2022'de faşizme ölüm, halklara özgürlük olsun'

ESP MYK, yeni kavga yılının mücadele ile karşılanacağını kaydetti. 2021 yılında faşist şeflik rejiminin tüm saldırılarından birleşik mücadelenin gücüyle dimdik çıkıldığının altını çizen ESP MYK, "2022, umudun ve özgürlüğün yılı olacak. Buna inanıyoruz ve başaracağız! 2022'de faşizme ölüm, halklara özgürlük olsun! 2022 kutlu olsun" dedi. 

Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Merkez Yürütme Kurulu (MYK),  yeni mücadele yılına ilişkin açıklama yaptı. Faşizmi yenme inancının tazelendiği belirtilen açıklamada, "Şimdi faşist şeflik rejimiyle kesin hesaplaşmaya gireceğimiz 2022 yılını karşılıyoruz. Büyük bir zafer yılına çevireceğimiz 2022 başta Türkiye ve Kürdistan işçi sınıfı olmak üzere, farklı inanç ve kimlikten coğrafyamızın tüm ezilen halklarına, kadınlara, gençlere, LGBTİ+lara kutlu olsun" denildi. 

'FAŞİZME HESAPLAŞACAĞIMIZ O ANA DOĞRU İLERLİYORUZ'
ESP MYK açıklaması şöyle devam etti:
"Kardeşler! 2015 yılından bugüne saray iktidarında cisimleşen faşist şeflik rejimi, onun siyasi koalisyonu olarak AKP-MHP-Ergenekon bloku ile bilumum faşist mafya ve çeteleri halklarımızı ezmek, onların devrimci demokratik öncülerini teslim almak için ne gerekiyorsa yaptı. Ancak geride bıraktığımız 2021 yılı gösterdi ki, umudu kırılan, iç krizlere sürüklenen, çaresizce iktidarını korumaya çalışan diktatör ve şürekası oldu. Bütün devlet terörüne rağmen ayakta kalan başta Kürt halkımız olmak üzere, devrimci ve antifaşist güçler oldu. Ne sokaklarda ne de birer işkencehaneye dönüştürülen zindanlarda devrimcilerin, yurtseverlerin iradesi teslim alınamadı. Şimdi ise o büyük güne, faşizmle hesaplaşacağımız o ana doğru ilerliyoruz.

'TARİHİ DAİMA DİRENENLER YAZAR'
Aklımızda karamsarlık, yüreğimizde umutsuzluk, dizlerimizde titreme yok! Biliyoruz ve inanıyoruz ki faşizmi yeneceğiz, Türkiye ve Kürdistan işçi sınıfı ve ezilenlerine özgürlüğü armağan edeceğiz. Varsın dört bir yana korkuyu ve umutsuzluğu yaymaya çalışsın cellatlar. Ne gam! Tarihi daima direnenler yazar, son sözü direnenler söyler. Dün öyleydi ve yarın da yine öyle olacak. 

'YENİ KAVGA YILINDA BİRLEŞİK CEPHEYİ BÜYÜTECEĞİZ'
Dostlar, siper yoldaşlarımız! Sokakta devlet terörü altından polis merkezlerindeki gözaltılara, zindan hücrelerinden grev ve direnişlere kadar faşizme karşı mücadelede yan yana durduk. İstanbul'dan Amed'e, Samsun'dan Adana'ya kadar dört bir yanda omuz omuza direndik. Aynı sloganları attık, aynı ezgileri söyledik. Gün oldu aramızdaki sıra neferlerimizi usulca ölümsüzlüğe uğurladık. Şimdi faşizme karşı birleşik cepheyi büyütmek ve zaferle taçlandırmak göreviyle karşı karşıyayız. İnanıyoruz ki, 2022 yılı Türkiye ve Kürdistan'ın devrimci, demokratik ve yurtsever güçlerinin yılı olacaktır. Bu inançla birleşik mücadelemizi zafere ulaştıracağımıza olan inancımızı yinelerken, yan yana mücadele etmekten onur duyduğumuz tüm dost ve siper yoldaşlarımızın yeni kavga yılını kutluyor, başarılar diliyoruz.

'TÜM SALDIRILARDAN BAŞIMIZ DİK ÇIKTIK'
Yoldaşlar, şehit ve tutsak ailelerimiz! Başta siyasi polis olmak üzere rejimin yasal-yasadışı tüm karşı devrimci güçlerinin partimizi özel olarak hedeflediği bir yılı geride bırakıyoruz. Bu bir yılda gözaltında kaybetme girişimlerinden sokakta işkencelere, eylem yasaklarından komplocu polis-yargı operasyonlarına ve tutuklamalara değin envai çeşit tasfiye saldırısına uğradık. Ne ki, tüm bu saldırılardan başımız dik çıkmayı bildik. Faşist şef ve iktidar şebekesi partimizi tasfiye etme amacına ulaşamadı. Biliyoruz ki şimdi yeni hesaplar içindeler.

'YENİ MÜCADELE YILINI KUTLUYORUZ'
Nafile! Tarihimizden, dostlarımızdan ve halklarımızdan aldığımız güçle yürümeye, bu kutlu yürüyüşü devrimle taçlandırmaya kararlıyız. En başta evlatlarını ölümsüzlüğe uğurlayarak devrime armağan eden şehit ailelerimiz ve özgürlük umuduyla zindanların yollarını gözleyen tutsak ailelerimiz olmak üzere, tüm taraftarlarımız ve parti dostlarımız bilsinler ki, işçi sınıfı ve ezilenlerin faşizmle hesaplaşacağı o büyük günde barikatların en önünde partimiz olacak, bu hesabı görmek için bir an olsun duraksamayacaktır. Tüm parti güçlerimiz yeni yılda da sarsılmaz bir inanç ve büyük bir enerjiyle o ana hazırlanacak, ölümsüzlüğe uğurladıklarımızın ideallerini gerçek kılacaktır. Bu inançla tüm yoldaşlarımızın, üye ve taraftarlarımızın, şehit ve tutsak ailelerimizin ve zindanlarda direnen tüm devrimci tutsakların yeni mücadele yılını kutluyoruz.

'FAŞİZME ÖLÜM HALKLARA ÖZGÜRLÜK'
2022, umudun ve özgürlüğün yılı olacak. Buna inanıyoruz ve başaracağız! 2022'de faşizme ölüm, halklara özgürlük olsun! 2022 kutlu olsun!"