23 Eylül 2024 Pazartesi

ACTIT 1 Mayıs çalışmalarına devam ediyor

Paris'te Türkiyeli ve Kürdistanlı göçmenlere yönelik faaliyet yürüten ACTIT 1 Mayıs'a sayılı günler kala hazırlıklarını yoğunlaştırdı. Yerli ve göçmenlere ACTIT imzalı 1 Mayıs çağrı bildirilerini ulaştıran dernek üyeleri, pazarları ve merkezi gar önlerini mesken tuttu.

Türkiyeli Göçmen İşçiler Derneği (ACTIT) üyeleri, Paris'te pazaryerleri ve merkezi garın ardından Paris'in Sarcel ve Villeneuve Saint Georges garlarında bildiri dağıtımı yaptı. ACTIT üyeleri, Creil kentinde de kent pazarına çıkarak 1 Mayıs çağrısını sürdürdü.

Bildiri dağıtımı esnasında yerli ve göçmenlerle sohbetler eden dernek aktivistleri "Artan işssizliğe, sosyal hak kesintilerine, demokratik hakların kısıtlanmasına karşı 1 Mayıs alanlarında sesimizi çoğaltalım" dedi.

Öte yandan Marksist Leninist Komünist Parti (MLKP) militanları, Paris merkezinde Türkiyeli ve Kürdistanlıların yoğun olarak yaşadığı Strasbourg Saint Denis bölgesinde afiş astı. MLKP'liler, "Emperyalist savaşa, kapitalist sömürüye karşı 1 Mayıs'ta alanlara" çağrısı yaptı.