1 Ekim 2024 Salı

Adalet Bakanlığı'na hasta tutsaklar için toplanan imzalar gönderildi

Hasta tutsakların tahliyesi için toplanan imzaları Karşıya PTT önünde yaptığı açıklamanın ardından Aysel Tuğluk ve Hasta Mahpuslara Özgürlük Platformu, Adalet Bakanlığı'na gönderdi. Açıklamada, hasta tutsaklar özgürleşene kadar mücadelenin süreceği kaydedildi. 

Aysel Tuğluk ve Hasta Mahpuslara Özgürlük Platformu, hasta tutsakların tahliyesi için topladıkları imzaları Karşıyaka PTT önünde yapılan basın açıklamasının ardından Adalet Bakanlığı'na gönderdi. "Hasta mahpusların sesi, gözü, kulağıyız" pankartının açıldığı eylemde, basın metnini Didar Gül okudu.

Aysel Tuğluk ve hasta tutuklular için şubat ayında başlattıkları imza kampanyasını sonlandırdıklarını söyleyen Gül, "Pandemi ile birlikte hapishanelerde zulmün katlandığı, ölüm haberleri aldığımız bir süreçten geçtik, geçiyoruz. Aysel Tuğluk özelinde aldığımız haberler, hapishanelerden çıkan mahpus cenazeleri bizi Aysel Tuğluk ve Hasta Mahpuslara Özgürlük Platformunu kurmaya sürükledi. Bu zulme dur demek, adalet istemek ve mahpusların sesi, gözü, kulağı olmak için yola çıktık" dedi.

Menemen, Çiğli, Karşıyaka, Konak, Buca, Bornova, Bayraklı ve Torbalı'da çalışmalar yürüttüklerini belirten Gül, "Dörtyüz sanatçının ve siyasetçinin yanı sıra ayrıca topladığımız altı bine yakın imzayı bugün Adalet Bakanlığı'na gönderiyoruz. Elbette işimiz bitmedi. Hatta daha yeni başlıyor. İzmir'de hasta mahpusların sesini, sözünü taşımadığımız yer bırakmayacak ve özgürlük ve adaleti sağlayana kadar mücadelemize devam edeceğiz. Bizi sosyal medyada, sokakta, vapurda, izbanda, alanlarda görmeye devam edeceksiniz. Dayanışma ile özgürlüğü kazanana kadar. Tüm hasta mahpuslara özgürlük sağlanana kadar mücadeleye devam" dedi.

Eylem sık sık "Aysel Tuğluk Onurumuzdur", "Direne Direne Kazanacağız" ve "Hasta Mahpuslara Özgürlük" sloganları atıldı.

Açıklamanın ardından kitle, toplanan imzaları Adalet Bakanlığı'na göndermek için PTT'ye girdi.