4 Ekim 2024 Cuma

Adalet Nöbeti 283. gününde: Faillerin gerekli cezayı almasını istiyoruz

Adalet Nöbetlerinini 283. gününde seslenen Ferit Şenyaşar, kardeşi Fadıl'ın  serbest bırakılmasını istedi. Tüm zorluklara rağmen mücadeleye devam edeceklerini de dile getirdi. 

Urfa'da AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın koruma ve yakınlarının saldırısında eşi ve iki oğlu katledilen, bir oğlu tutsak edilen Emine Şenyaşar ile katliamdan yaralı kurtulan Ferit Şenyaşar'ın Adalet Nöbeti 283. gününde. Aile bugün de "Adalet istiyoruz" yazılı dövizle Urfa Adliyesi önünde "Şenyaşar ailesi adalet köşesi" olarak adlandırılan alanda yerini aldı. 

Ferit Şenyaşar Adalet Nöbetleri'nin  zulüm altında sürdüğünü ve yasaların Urfa'da işlemediğini dile getirdi. Maruz kaldıkları adaletsizliğin toplumun birçok kesimi tarafından göründüğüne değinen Şenyaşar, "Başsavcı ve dosya savcısı taraf tuttuğu için görmüyor. Hukukun bağımsızlık ilkesi ihlal ediliyor. Suruç Devlet Hastanesi'nde 3 insanımız ateşli silahlarla, linç edilerek katledildi. Katliamın üzerinden 3 yıl 5 ay geçti ancak tutuklu yok. Savcılar kapıları bize kapatmışlar. Adeta bizimle alay ediyorlar" diye konuştu.

Muhalefet partilerinin milletvekillerinin söz konusu adaletsizliği birçok kez Meclis kürsüsünden dile getirdiğine dikkat çeken Şenyaşar, "Meclis Başkanı ve Adalet Bakanı'na sesleniyorum; Bu adaletsizlik Türkiye'yi yok ediyor. Adalet istiyoruz, faillerin gerekli cezayı çekmesini istiyoruz. Tutuklu bulunan kardeşim Fadıl Şenyaşar serbest bırakılsın. Adalet sağlanana kadar mücadelemiz sürecek" şeklinde konuştu.

Sosyal medya hesaplarında paylaşım yapan aile, Suruç Devlet Hastanesinde acil doktorun izlenimini paylaştı ve "#NeYerlisinizNeMilli adaletsizsiniz" hashtagı ile şu paylaşımı yaptı: "Talimatla gelen savcı olay için faili meçhul dediği için açıkça taraf tutmuş, insanlık suçuna ortak oluyor."

Aile ayrıca sanal medya hesabından, Yenişehir Mahallesi'nde esnaf ziyareti yaptığına dair fotoğraf paylaşan Urfa Valisi Abdullah Erin'i "Şanlıurfa Adliyesi önünde adalet nöbeti tutan bir anne var. Adalet isteyen anneyi de unutmayın Sayın Valim" yorumu yaparak Urfa Adliyesi önüne davet etti.