2 Ekim 2024 Çarşamba

Adalet Nöbeti 402. gününde: Yargılanacaksınız

Şenyaşar ailesinin Adalet Nöbeti 402. gününde. Aile, maruz kaldıkları hukuksuzluğa karşı direnişi sürdüreceklerini belirtirken kendilerine bu zulmü reva görenlerin elbet bir gün yargılanacağının altını çizdi. 

Urfa'nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018 tarihinde AKP Urfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın koruma ve yakınları tarafından eşi ve iki oğlu katledilen bir oğlu tutsak edilen Emine Şenyaşar ile katliamdan yaralı kurtulan Ferit Şenyaşar'ın Urfa Adliyesi önünde başlattığı Adalet Nöbeti 402. gününe girdi.

Annesiyle birlikte nöbeti sürdüren Ferit Şenyaşar, Elazığ Hapishanesi'nde tutulan kardeşi Fadıl Şenyaşar'ın görüşüne gittiği için anne Emine Şenyaşar'a saldırıdan yaralı kurtulan bir diğer oğlu Mehmet Şenyaşar eşlik etti.

Aile, "Şenyaşar ailesi adalet köşesi" olarak adlandırılan alanda "İki evladımı ve eşimi hastanede katlettiler! Tek tutuklu yok! Üstünlerin talimatıyla bir oğlum 4 yıldır tek kişilik hücrede tutuklu. Oğlum için acil tahliye istiyorum. Şenyaşar ailesi için adalet herkes için adalet" yazılı pankartı beton bariyerlere asarak nöbeti başlattı.

Aile sosyal medya hesabından, "Dünya sosyal medyayı eğlence amaçlı kullanıyor. Biz ise sosyal medyayı, insanların ve yetkililerin vicdanına seslenerek; 'Hak, hukuk, adalet' talep etmek için kullanıyoruz. Bu hukuksuzluğu yapanlar elbet bir gün yargılanacaklar" mesajını paylaştı.