2 Ekim 2024 Çarşamba

Adalet Nöbeti 407. gününde

Adalet Nöbeti'nin 407. gününde Şenyaşar ailesi adalet mücadelesinin süreceğinin altını çizdi. 

Urfa'nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018 tarihinde AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın koruma ve yakınlarının saldırısı sonucu eşi ve iki oğlu katledilen, bir oğlu tutsak edilen Emine Şenyaşar ile katliamdan yaralı kurtulan Ferit Şenyaşar'ın, Urfa Adliyesi önündeki Adalet Nöbeti 407. gününde devam ediyor.

Aile sabah saatlerinde Suruç ilçesinde bulunan evlerinden, Urfa Adliyesi önüne gelerek nöbetlerini adliye merdivenlerinde başlattı. Ön tarafında "Şenyaşar ailesi için adalet herkes için adalet", sırt tarafında ise "Adalet istiyoruz" yazılı önlükler giyen anne ve oğlu, "Adalet nöbetimiz 406'ncı gününde. Adliye önünde ölmek istemiyorum. Çocuklarımı ve eşimi hastanede katlettiniz. Yetim kalan torunlarımın bana ihtiyacı var" ve katliamın yaşandığı gün acil serviste görev alan bir doktorun sanal medya hesabında yaptığı paylaşımın yer aldığı dövizleri açtı.

Adalet arayışlarının "Zulüm altında" devam ettiğini belirten Ferit Şenyaşar, "Devletin kurumunda işlenen bir katliam var, olayı bütün yetkililer biliyor ama katliamı yapan iktidar partisinin milletvekili olduğu için herkes susuyor ve izliyor" diye konuştu.

Öte yandan aile, sosyal medya hesabından, "Ailemizden 3 kişinin devlet hastanesinde katledilmesi yetmezmiş gibi, 'Adalet Sarayı' önünde adalet aramamız, otorite ve gücün umursamaz karakterini yeterince anlatıyor. Çalışmayan adalet sistemine karşı adliye önünde bekleyişimiz 407'nci gününde sürüyor" mesajını paylaştı.