1 Ekim 2024 Salı

Adalet Nöbeti 457. gününde

Şenyaşar ailesinin Adalet Nöbeti 457. gününde dayanışma ziyaretiyle sürüyor. 

Urfa'nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018 tarihinde AKP Urfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın koruma ve yakınları tarafından eşi ve iki oğlu katledilen bir oğlu tutsak edilen Emine Şenyaşar ile katliamdan yaralı kurtulan Ferit Şenyaşar'ın Urfa Adliyesi önünde başlattığı Adalet Nöbeti 457. gününde.

"Şenyaşar ailesi adalet köşesi" olarak adlandırılan alanda nöbeti sürdüren aileye çok sayıda kişi ziyaret ediyor.

Bu yurttaşlar arasındaki Almanya'nın Köln kentinde yaşayan Alaettin Erden, "Türkiye'de adalet var mı yok mu diye kendinize soruyorsanız, Şenyaşar ailesinin başına gelenlere bakmanız gerek. Adaletin sağlanabilmesi için Şenyaşar ailesinin başına gelen bu haksızlığın giderilmesi gerek. Sadece bizim için değil; Türkiye'nin birliği, huzuru için gerekli. Bunun için bugün ben Şenyaşar ailesinin yanındayım, yarın başka biri haksızlığa uğrasa onun yanında da olacağım. Adaleti toplumsal birliğin temeli olarak gördüğüm için bugün ailenin yanındayım. Ben ailenin sesini Almanya'dan duydum. Ben psikolojik danışmanım.  Onların duygularına destek olmak için geldim onlara misafir oldum" dedi.

Ferit Şenyaşar, destek ziyaretlerinden dolayı Erden'e teşekkür ederek, yaklaşık 4 yıldır sürdürdükleri adalet mücadelesine dair aktarımda bulundu.

Erden, aile ile birlikte bir süre Adalet Nöbeti tuttuktan sonra adliye binası önünden ayrıldı.