29 Eylül 2024 Pazar

Adalet Nöbeti, Bartın'da katledilen madenciler için gerçekleşti

Çağlayan'daki Adalet Nöbeti'nde Bartın katliamının tüm sorumluları yargılanana kadar mücadelenin süreceği belirtildi. 

Çağlayan'da bulunan İstanbul Adliyesi önünde her hafta düzenlenen Adalet Nöbeti bu kez Bartın maden katliamında yaşamını yitiren işçiler için gerçekleşti. Adliyenin merdivenlerinde, "Adalet Nöbeti" yazılı pankartın açıldığı eylemde, işçi katliamlarının önüne geçmek ve sorumlular yargılanan kadar mücadele edileceği kaydedildi. 

İşçilerin temsilcisi olduklarının altını çizen Avukat Ahmet, "Adalet nöbetçileri adaletin yerine gelmesi için yargının kısır, dar ve katliamlara teşvik edici pratiğini, kararlarını sona erdirmek için mücadele ediyoruz" dedi. 

Yargının "Olası kasıtla ceza"dan imtina ettiğini belirten Ahmet, Bartın maden katliamı öncesinin verilerinin açıkça ortada olduğunu kaydetti. "Açıkça cinayete davetiye çıkaran sistemin sorumluları ve yetkililer tek başına yeterli değil ama olası kasıtla insan öldürmekten ceza almadıkça cinayet düzenini devam ettirecekler. Dirençleri bundan. Soma'da, Ermenek'te, Hendek'te, Torunlar'da ve birçok iş cinayetinde olduğu gibi burada da sonuna kadar ölen emekçilerin ailelerinin, yaralı işçilerin yanında olacağız tüm engellemelere rağmen. Sevgili Can Atalay'ın dediği gibi, evine ekmek götürmek için çalışırken hiçbir işçi ölmesin diye sonuna kadar adalet savaşımını sürdüreceğiz."

DİSK İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Dairesi Müdürü Tevfik Güneş, işçilerin katledilmeyeceği bir sistem için mücadele edeceklerini belirtti.

Makine Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi Yönetim Kurulu üyesi Mehmet Makar; Soma, Kozlu, Torunlar, Hendek, Gezi için adalet istemeye devam ettiklerini belirtti. "İnsanca bir yaşam için adalet demeye devam ediyoruz" diyen Makar, Bartın maden katliamında 41 işçinin katledildiğini hatırlattı.