30 Eylül 2024 Pazartesi

Adalet Nöbeti sürüyor

İzmir'de 104. eylemlerini sürdüren tutsak yakınları, "Adli tutuklara görüntülü görüşme hakkı verilirken, neden bizim çocuklarımıza verilmiyor? Biz Barış Anneleri olarak barış, adalet ve kardeşlik istiyoruz" dedi.

İzmir'de tutsak yakınlarının Adalet Nöbeti, 104'üncü gününde İzmir Adliyesi önünde devam etti. "Gırtiyên nexweş re azadî", "Hasta tutsaklar serbest bırakılsın" yazılı önlükleri giyen tutsak yakınları sık sık "Biji berxedana zindanan" "Hak hukuk adalet" sloganlarını attı. Tutsak yakınlarına Halkların Demokratik Partisi (HDP) Balçova ve Foça İlçe Örgütü de destek verdi.

Balıkesir Bandırma Hapishanesinde bulunan hasta tutsak Mehmet Nezir Gümüş'ün annesi Hanife Gümüş her koşulda eyleme devam ettiklerini söyledi. Hanife, "Çocuklarımız üzerindeki zulüm kalksın istiyoruz. Çocuklarımız cezaevinde hastalanıyor. Hasta tutuklular serbest bırakılmıyor. Başta Aysel Tuğluk olmak üzere bütün tutukluları serbest bırakın. Çocuklarımızın hakları tanınmıyor. En doğal hakları olan telefon görüşü bile engelleniyor. Adli tutuklara görüntülü görüşme hakkı verilirken, neden bizim çocuklarımıza verilmiyor? Biz Barış Anneleri olarak barış, adalet ve kardeşlik istiyoruz" dedi.

Ardından söz alan HDP'li Remziye Baltaş, başta Aysel Tuğluk olmak üzere bütün hasta tutsakların bir an önce serbest bırakılma çağrısında bulundu. Remziye, "Bu ülke hepimizin ülkesi. Bugün Kürtler bu ülkenin asli vatandaşı ise eşitlik sağlansın. Gazeteciler, siyasiler her gün tutuklanıyor. Bunların serbest bırakılması gerekiyor. Adalet Nöbeti'ni tutan anneler yaz, kış demeden burada adalet istiyor. Sadece herkese uygulanan hakları istiyorlar. Bazıları iktidarı için savaşların son bulmasını istemiyor. Bu ülkeyi talan eden insanlar onurlu insan olarak görülüyor, bu ülkeyi savunanlar ise cezaevindeler" sözlerini kullandı.