4 Ekim 2024 Cuma

Adalet Nöbeti'ndeki tutsak aileleri: Talepler karşılanana kadar nöbetteyiz

Diyarbakır ve Van Baro binalarında Adalet Nöbeti'ni sürdüren hasta ve infazı yakılan tutsakların aileleri, çocuklarının talepleri karşılanana dek nöbet eylemlerini sürdüreceklerini söyledi.

Hasta ve infazları yakılan tutsakların serbest bırakılması talebiyle Diyarbakır ve Van Baro binalarında Adalet Nöbeti'ni sürdüren aileler, sonuç alana kadar eylemlerine devam edeceklerini açıkladı.

Diyarbakır Barosu hizmet binasında 41 gündür nöbet eylemini sürdüren ailelerden Bafra Hapishanesi'nden hasta tutsak Mehmet Yıldırım'ın annesi Hazal Yıldırım, dün oğlu ile yaptığı telefon görüşmesini anlattı. Yıldırım, "Oğlum, aynı cezaevinde kaldıkları Emrullah Gezer ve Kazım Kıt'ın ceza infaz sürelerini tamamlamalarına rağmen tahliyelerinin ertelendiğini söyledi. Oğlum tahliyesi ertelenen Kazım Kıt'ın raporu olduğunu benimle paylaştı. Bir an önce başta hasta tutuklular olmak üzere ve cezası bitmiş tutuklular tahliye edilmeli. Çocuklarımızın talepleri karşılanana kadar buradayız ve buradan gitmeyeceğiz. Bütün anneler bize destek vererek çocuklarını sahiplenmeye çağırıyoruz" diye konuştu.

Tutsak yakını İnci Güler, hapishanelerdeki tutsakların durumunun her gün daha da kötüye gittiğini aktardı, "Ben insanım ve ölümleri istemiyorum diyen Türkiye'deki bütün kurum ve kuruluşların bize sahip çıkmaları gerekir. Onları bu konuda duyarlılığa davet ediyorum. Bir an evvel hasta tutuklular tedavi edilmeleri için şartlı tahliye imkanlarından faydalandırılmalı ve ceza infaz süreleri dolan tutuklular tahliye edilmelidir. Bütün tutuklu ailelerinin bu zulme karşı durması gerekir" çağrısında bulundu.

HASTA TUTSAKLAR TEDAVİ EDİLMİYOR
Tutsak yakını Feyziye Kolakan ise, hasta tutsakların tedavi edilmediğini vurguladı, "Madem hasta tutukluları tedavi etmiyorsunuz, o zaman tahliye edin, aileleri onları tedavi etsin. Haklarımızı alana kadar burayız. Çocuklarımızın arkasındayız. Aileler çocuklarına sahip çıksın" şeklinde konuştu.

VAN ADALET NÖBETİNDEKİ AİLELER: ADALET İSTİYORUZ
Van Barosu'nda 18 gündür nöbet tutan tutsak yakınlarından Dılşah Alkan, "Biz hasta tutsakların tahliye edilmesini istiyoruz, hasta tutsakların cezaevlerinde ölmelerini istemiyoruz. Tutuklusu bulunan tüm aileleri buraya nöbete davet ediyorum. Yeter artık ne zamana kadar böyle sürecek, Adalet istiyoruz" çağırısında bulundu.