3 Ekim 2024 Perşembe

Adalet Nöbeti'ndeki tutsak ailelerinden sesimize ses olun çağrısı

Diyarbakır ve Van'da Adalet Nöbeti'nde olan tutsak aileleri, hapishanelerdeki ölümlere dikkat çekti, hasta tutsakların serbest bırakılmasını istedi.

Hapishanelerdeki hasta tutsakların serbest bırakılması ve infaz yakmalara son verilmesi talebiyle tutsak ailelerinin Diyarbakır ve Van'da başlattığı adalet nöbetleri sürüyor.

Diyarbakır'da 97'inci gününe giren nöbetteki aileleri, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Bağlar İlçe Örgütü yöneticileri ziyaret etti.

'ADALET TÜM İNSANLIK İÇİN'
DBP Bağlar İlçe Yöneticisi Meryeme Tura, tutsak ailelerinin tüm insanlık için 97 gündür Adalet Nöbeti'nde olduğunu söyledi, "Anneler, adalet için nöbetteler. Adalet tüm insanlık için önemlidir. Elimizi birbirimize verelim ve daha fazla cenaze çıkmasın cezaevlerinden. Cezaevlerindeki hasta tutuklular bir an önce serbest bırakılmalı ve yaşamlarını dışarıda ailelerinin yanında sürdürmelidir" dedi.

Turan, tutsak yakınlarına, "Gelip bu nöbete katılın, annelere destek olun" çağrısında bulundu.

'SESİMİZE SES OLUN'
Nöbetteki aileler adına konuşan Herdem Mervanî ise, hapishanelerin ölüm evi olmasını istemediklerini söyledi, "Hasta tutuklular bir an önce serbest bırakılmalı ve tüm siyasi tutuklular için de denetimli serbestlik maddesi uygulanmalıdır" diye konuştu. 

Mervanî, herkesi seslerine ses vermeye davet etti.

VAN
Tutsak ailelerinin Van Barosu'nda başlattığı Adalet Nöbeti de 70'inci gününe girdi. Nöbetteki aileleri, Medeniyetler Beşiğinde Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma Dayanışma Birlik ve Kültür Derneği (MEBYA-DER) Van Şubesi yöneticileri ziyaret etti.

MEBYA-DER Şube Eşbaşkanı Hanım Kaya, ailelerin yanında olduklarını belirterek, Aysel Tuğluk ve diğer hasta tutsakların serbest bırakılmaları çağrısı yaptı. Hasta tutsakların hapishanelerde değil hastanede tedavi edilmeleri gerektiğinin altını çizen Kaya, hukuk sistemindeki adaletsizliğe dikkat çekti. Kaya, adalet nöbetlerine destek çağrısında bulundu.