1 Ekim 2024 Salı

Adalet Nöbeti'nin 205. gününde ATK önünde çağrı

Diyarbakır'da Adalet Nöbeti'nin 205. gününde olan tutsak yakınları, ATK önünde yaptıkları açıklamada hasta ve infazı yakılan tutsakların serbest bırakılması talebini yineledi.

Hasta ve infazı yakılan tutsakların serbest bırakılması için aileler tarafından Diyarbakır'da başlatılan Adalet Nöbeti, 205. gününde devam etti. Adli Tıp Kurumu (ATK) önünde bir araya gelen tutsak yakınlarına, Medeniyetler Beşiğinde Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma Dayanışma Birlik ve Kültür Derneği (MEBYA-DER), Med Tutuklu ve Hükümlü Aileleri Hukuki ve Dayanışma Dernekleri Federasyonu (MED TUHAD-FED), Diyarbakır Tutuklu Hükümlü Aileler ile Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (TUAY-DER), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Özgürlük için Hukukçular Derneği (ÖHD) üye ve yöneticileri destek verdi.

Söz alan tutsak yakını Herdem Merwanî, 205'gündür hasta ve infazı yakılan tutsakların serbest bırakılması için çağrıda bulunduklarını ancak taleplerinin hala yerine getirilmediğini aktardı. Merwanî, "Bizim taleplerimiz bellidir. Talebimiz hasta ve infazı yakılan tutukluların serbest bırakılmasıdır" dedi.

Hastanelerin verdiği "Cezaevinde kalamaz" raporlarına rağmen hasta tutsakların ATK engeline takıldıkları için serbest bırakılmadıklarını ifade eden Merwanî, "Hasta tutukluların durumu iyi değil. Düşman hukuku ile tutuklularımıza yaklaşmayın. Artık sesimiz duysunlar. Bizlere söz verenler; sözlerini yerine getirmiyor. 125 gündür biz çağrıda bulunuyoruz. Bizim taleplerimiz yerine getirmediği sürece, alanlarda olmaya devam edeceğiz. Özellikle siyasi partilere sesimize ses olmalarını istiyoruz" dedi.