4 Ekim 2024 Cuma

Adalet Nöbeti'nin 294. gününde Emine Şenyaşar'a bir dava daha

Şenyaşar ailesinin Adalet Nöbeti 294. gününde devam ediyor. Ailenin adalet talebi karşılık  bulmazken anne Emine Şenyaşar bir dava daha açıldı. Anne Şenyaşar'ın AKP'li Yıldız hakkında kullandığı sözler için dava açıldı. 

Urfa'nın Suruç ilçesinde AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın koruma ve yakınlarının saldırısında iki oğlu ve eşi katledilen bir oğlu tutsak edilen Emine Şenyaşar ile katliamdan yaralı kurtulan Ferit Şenyaşar'ın Adalet Nöbeti 294. gününde. Ailenin adalet talebi karşılık bulmazken anne Emine Şenyaşar hakkında bir dava da Ankara Batı 6. Asliye Ceza Mahkemesi'nde açıldı.

YILDIZ MÜŞTEKİ OLARAK YER ALDI
Batı Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından açılan dava Ankara Batı Asliye Ceza Mahkemesi'nde kabul edildi. "Kamu görevlisine hakaret" iddiasıyla açılan davanın iddianamesinde AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız müşteki olarak yer aldı. Anne Şenyaşar'ın 16 Eylül tarihinde adliye önünde  yaptığı konuşmasındaki "Bu Halil (AKP Urfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız) faizcidir, hırsızdır, bu hırsızların peşine düşsünler, Halil'in peşine düşsünler bakalım kaç kişiyi öldürmüş" sözleri suç olarak yer aldı.

Anne Şenyaşar'ın bu sözlerinin "Evrensel" adlı youtube kanalında yayınlanan videoda yer aldığı ve Şenyaşar'ın emniyet ifadesinde de kabul ettiğine yer verildi.

'BASİT USULLE YARGILANACAK'
İddianamede Anne Şenyaşar'ın beyan ettiği sözlerin içeriğinin "küçük düşürücü ve aşağılayıcı" nitelikte olduğu iddia edildi. Yine paylaşımlarda hedef alınan kişinin Urfa milletvekili İbrahim Halil Yıldız olmasından dolayı eylemin kamu görevlisine hakaret suçunu oluşturduğu, sözlerin "düşünce özgürlüğünün sınırları dışına çıkarak, ağır eleştiri ve tenkit sınırlarını da aştığı" gerekçesi suretiyle suç teşkil ettiğine şüphe bulunmadığına yer verildi. Ankara Batı 6. Asliye Ceza Mahkemesi, hazırlanan iddianameyi kabul ederek Şenyaşar'ın basit usulle yargılanmasına karar verildi

Emine Şenyaşar'a daha önce de Urfa Asliye Ceza Mahkemesi'nde İbrahim Yıldız ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya hakaret ettiği iddiası ile davalar açılmış, davalar birleştirilmişti.

'HAK, HUKUK, ADALET
Aile sosyal medya hesaplarından ise şu paylaşımı yaptı: "Bütün muhalefet partilerin, İnsan hakları savunucuların, Urfa halkı başta olmak üzere Türkiye'nin sahiplendiği; Adalet mücadelemiz 294. günde kararlılıkla devam ediyor. HAK! HUKUK ! ADALET!"