2 Ekim 2024 Çarşamba

'Adalet Sofrası'nın misafiri HDP'li gençler oldu

Adalet Nöbetlerini 410'uncu gününde sürdüren Şenyaşar ailesinin Adalet Sofrası'na HDP Gençlik Meclisi üyeleri, Diyarbakır, Urfa, Mardin ve Batman'da okuyan üniversite öğrencileri ile HDP'li Dersim Dağ katıldı.

Urfa'nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018 tarihinde AKP Urfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın koruma ve yakınları tarafından eşi ve iki oğlu katledilen Emine Şenyaşar ile katliamdan yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar'ın Urfa Adliyesi önünde 9 Mart 2021 tarihinde başlattığı Adalet Nöbeti 410'uncu gününde sürüyor. Sabah erken saatlerde Suruç ilçesinde bulunan evlerinden, Urfa Adliyesi önüne gelen anne ve oğlu, oruçlarını nöbet tuttukları alanda açtı.

Ailenin adliye binası önünde kurduğu "Adalet Sofrası'na" Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır Milletvekili Dersim Dağ, Diyarbakır, Mardin, Batman ve Urfa'da okuyan üniversite öğrencileri ve çok sayıda HDP Gençlik Meclisi üyeleri misafir oldu.

DAĞ: KATLİAMDA YER ALAN 40 KİŞİ CEZA ALMALI
Ailenin 410 gündür adliye önünde adalet taleplerini haykırdıklarını belirten HDP'li Dersim Dağ, "Ailenin direnişi ile Yıldızlardan 9 kişi bugün gözaltına alındı. Emine annenin adliye önündeki adalet talebi tüm dünyaya yayıldı. Ancak sadece bu 9 kişi değil bu katliamın yapılmasını sağlayan 40 kişi var. Bu katliamda yer alan 40 kişinin de ceza almasını istiyoruz. Türkiye ve Kürdistan'da adalet talebinin karşılanması için direnişimizi güçlendireceğiz" diye konuştu.

ŞENYAŞAR AİLESİ ÜZERİNDEN KÜRT HALKINA MESAJ
İftar öncesi üniversite öğrencileri ailenin adalet talebine ilişkin basın açıklaması gerçekleştirdi.

Basın açıklamasında öğrenciler adına konuşan Tarık Aydın, katliamın üzerinden dört yıl geçtiğini hatırlattı, soykırımcı zihniyetin bugün daha yoğun ve sistematik bir şekilde Kürt halkına karşı saldırılarını sürdürdüğünü söyledi. Hapishanelerde tutsaklara yönelik işkence ve katliamların devam ettiğini belirten Aydın, Güney Kürdistan'a yönelik işgal saldırısına da değindi.

Üniversitelerde Kürt öğrencilere yönelik faşist saldırıların arttığını bütün bunların bir politikanın ürünü olduğunu vurgulayan Aydın, "Biliyoruz ki AKP-MHP faşist iktidarı Şenyaşar ailesi üzerinden Kürt halkına mesaj vermek istiyor. Bizler öğrenci gençler olarak, ne Şenyaşar ailemize yönelik ne de diğer alanlarda yürütülen politikalara karşı sessiz kalmayacağız. Adalet yerini buluncaya kadar, katiller hesap verene kadar bu sürecin takipçisi olacağız ve mücadelemizi sürdüreceğiz" dedi.

Açıklama "Katillerden hesabı gençlik soracak", "Hak hukuk adalet sloganları ile son buldu.