22 Eylül 2024 Pazar

'Adaletin teminatı kadın özgürlük mücadelemizdir'

Erkek egemen sisteme karşı bu 8 Mart'ta da alanlarda olacaklarının altını çizin HDP İstanbul Kadın Meclisi, HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel'in dokunulmazlığının kaldırılmasının yok hükmünde olduğunu belirtti. 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul Kadın Meclisi, Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel'in dokunulmazlığının kaldırılmasını Üsküdar'da protesto etti. Üsküdar iskelesinde yapılan eylemde ayrıca 8 Mart'a çağıran kadınlar, Kürtçe ve Türkçe, "Birlikte değiştireceğiz, şimdi kadın zamanı" yazılı pankart açtı. 

GÜLÜM: GERÇEK ADALETİ GETİRECEĞİZ
HDP İstanbul Milletvekili Züleyha Gülüm, 8 Mart'ta emekçi kadınlar için, katledilen, erkek şiddetine maruz kalan kadınlar için, özsavunma uyguladı diye tutsak edilen kadınlar için, kadın özgürlük mücadelesi yürüten siyasi tutsak kadınlar için, LGBTİ+lara yönelik nefret politikalarına hayır demek için, komplolarla siyasetin dışına itilen kadınlar için alanlarda olacaklarını duyurdu. "İktidarın komplolarına karşı, kadın düşmanı siyasetine karşı sözümü söylemeye, sesimizi çıkarmaya devam edeceğiz. Halkın iradesiyle seçilmiş olan Semra vekilimize yönelik komployu 8 Mart'ta her yerde protesto edeceğiz" diyen Gülüm, erkek devletin erkek yargısının talimatla hareket ettiğine işaret etti. Aysel Tuğluk'a verilen "hapishanede kalabilir" raporunun da bunun bir başka örneği olduğunu belirten Gülüm, kadın ve Kürt düşmanlığının hapishanelerde de sürdüğünü belirtti. Gülüm, "Bu ülkede adalet olmadığını hepimiz biliyoruz. Kadınların adaletini, erkek adalet değil gerçek adaleti biz gerçekleştireceğiz ve bir gün bu ülkede adalet de özgürlük de eşitlik de sağlanacak. Bunun teminatı kadın özgürlük mücadelemizdir" dedi.

YÜKSEL: SEMRA GÜZEL İRADEMİZDİR
Basın metnini okuyan Mediha Yüksel, "AKP-MHP faşist bloğu erkek yargısı ve yandaş basını adeta topyekun bir saldırı başlatarak halk iradesini, kadınların iradesini yok saydığını bir kez daha göstermiştir" ifadelerini kullandı. Yüksel, imha ve inkar politikalarıyla çözümsüzlüğü dayatan siyasi iktidarın bu hamleyle de başarılı olamayacağını vurguladı ve Semra Güzel'in halkların, kadınların, gençlerin iradesi olduğunu kaydetti.

Eylem boyunca "Jin, jiyan, azadi", "Susmuyoruz, korkmuyoruz, itaat etmiyoruz", "Aysel için adalet, kadınlar için adalet", "Semra Güzel irademizdir" sloganları atan kadınlar, basın açıklamasından sonra dilek fenerleri uçurarak 8 Mart'ta alanlarda olma çağrısı yaptı.