3 Ekim 2024 Perşembe

Adana'da 'emperyalist savaşa hayır' çağrısı

Emperyalist savaşa karşı barışı ve halkların kardeşliğini yükseltme çağrısı yapan Adana Emek ve Demokrasi Güçleri, halkların kendi kaderini tayin hakkının kabul edilerek savaşın derhal sonlandırılmasını istedi. 

Adana Emek ve Demokrasi Güçleri, Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik savaşını protesto etti. "Emperyalist savaşa hayır, barışı yükseltelim" yazılı pankartın açıldığı eylemin basın metnini EMEP Adana İl Başkanı Sevil Aracı Bek okudu.

Bek, yaşanan savaşın genişlemesi halinde tıpkı Suriye'de olduğu gibi milyonlarca Ukraynalı'nın ülkesini ve yaşadığı toprakları terk etmek durumunda kalacağını söyledi. Bek, "Muhtemel göç dalgası başkaca insani dramların yaşanmasına neden olacaktır. Ukrayna'da yaşanan çatışmaları fırsat bilen siyasi iktidar, akaryakıta olağan üstü düzeyde bir zam yapmıştır. Dün gece itibari ile benzine 1,61 TL, motorine 1,51 TL zam yapıldı. Enflasyon ve hayat pahalılığı karşısından her geçim sıkıntısı çeken emekçilerin yoksulluğu  bu defa da savaş bahanesiyle katlanmaktadır" dedi.

Rusya'da "savaşa hayır" sloganları ile sokakları dolduran, göz altına alınan binlerce Rusya vatandaşının kararlı tutumunun barışa ve halkların kardeşliğine olan inancı güçlendirdiğinin altını çizen Bek, "Dünya halkları, ABD, NATO ile Rusya Çin arasında oluşan kutuplaşma ve çatışmalardan birinin yanında yer almak durumunda değildir. Güç blokları arasındaki rekabet ve çatışmanın  devamı olan Ukrayna savaşında, Türkiye hiçbir şekilde taraf olmamalıdır. Ülkemiz, bu türden çatışmaların dışında kalabilmek için  emperyalist bir savaş örgütü olan NATO'dan derhal çıkmalıdır. Savaşa derhal son verilmeli, halkların kendi kaderini tayin hakkı kabul edilerek sorunlar diyalog ve barış ile çözülmelidir."