4 Ekim 2024 Cuma

Ağır hasta tutsak Mehmet Emin Özkan, koronavirüse yakalandı

Tüm çağrılara rağmen ısrarla tahliye edilmeyen ağır hasta tutsak Mehmet Emin Özkan, koronavirüse yakalandı. 

Ağır hasta tutsak Mehmet Emin Özkan tüm tepkilere ve çağrılara rağmen ısrarla tahliye edilmeyerek, hapishanede ölüme terk ediliyor. Diyarbakır D Tipi Hapishanesi'nde tutulan 82 yaşındaki ağır hasta tutsak Özkan, koronavirüse yakalandı. Dün akşam durumu ağırlaşan Özkan, öksürük ve yüksek ateş nedeniyle Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. 

Özkan'ın oğlu Nevzat Özkan, babasının sağlık durumuna ilişkin şu bilgiyi paylaştı: "Kontrol için dün hastaneye getirdiler. Şimdi hastanede yatırılıyor. Aldığımız bilgiye göre şuan normalleşmiş. Testi negatif olana kadar da hastanede kalacak."

Babasının sağlık raporu için İstanbul Adli Tıp Kurumu'na (ATK) sevk edildikten sonra hastalandığını aktaran Özkan, "3 gün İstanbul'da kalıyor. Ayın 3'ünde İstanbul'dan dönüyor. 6'sında revire götürülüyor. Revirdeki muayenesinden sonra hastaneye sevk edildi. Test yapılıyor ve testi pozitif çıkıyor. Tekrar cezaevine gönderiyorlar. Cezaevinde kötüleşince geri hastaneye gönderiliyor. Revir doktorları bize o zaman 'aşı olmuş hastalık kötü geçmez' dedi" diye kaydetti.

Babasıyla 2016'da aynı cezaevinde kaldığını belirten Özkan, babasının tedavi gördüğü sırada doktorların kendilerine "Bünyesi çok zayıflamış bu ameliyatları kaldıramaz" dediğini aktardı. Buna rağmen babasına ATK tarafından "hapishanede kalabilir" raporu verildiğini sözlerine ekleyen Özkan, babasının ayakta duramadığını ve sadece tuvalete gidebilmek için kalkıp yürüyebildiğini ifade etti.

En son milletvekillerinin Adalet Bakanlığı'na babasının durumunu sorduğunu belirten Özkan, "Bakanlık vekillere 'Her şey kontrolümüz altında durumu iyidir' diyor. Ama bugün babam koronoya yakalandı" dedi.