2 Ekim 2024 Çarşamba

'Ağır tecrit koşullarına derhal son verilsin'

İzmir'de hasta ve infazı yakılan tutsak ailelerinin Adalet Nöbeti 37'nci gününe girerken, aileler HDP İzmir İl Örgütü'nü ziyaret etti.

İzmir'de hasta ve infazı yakılan tutsak ailelerinin gerçekleştirdiği Adalet Nöbeti 37. gününde devam etti. Tutsak yakınları bugün Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir İl Örgütü'nü ziyaret etti. Parti yöneticilerinin karşıladığı aileler, Adalet Nöbeti'ne destek verilmesini istedi.

Ziyarette konuşan tutsak yakını Medine Kaymaz, PKK lideri Abdullah Öcalan'ın 73'üncü yaş gününü kutladı. Kaymaz, barışın sağlanması için İmralı kapılarının açılması gerektiğine işaret ederek, ağır tecrit koşullarına derhal son verilmesini istedi. Kaymaz, "Türk devleti zulmediyor. Abdullah Öcalan 30 milyon Kürt'ün önderidir. Kimse onun koşullarında yaşayamaz. Biz anneler olarak barış istiyoruz ve Kürtlerin önderi de barış istiyor" ifadelerini kullandı.

Kaymaz, İzmir Barosu'nun dışına taşıdıkları nöbet eylemlerinin kurum ziyaretleriyle sürdüğünü aktararak, yarın da İnsan Hakları Derneği (İHD) İzmir Şubesi'nde olacaklarını aktardı. Kaymaz, ziyaret ettikleri kurumlara da eylemlere destek vermeleri ve tutsakların sesi olmaları çağrısında bulundu.

Ziyaret, HDP üyeleri ve ailelerin hasta tutsakların durumu hakkında bilgi alışverişinde bulunmasıyla devam etti.