3 Ekim 2024 Perşembe

AHaber 'Tahliye bekleyen 800 öğrenci var' diyen öğrenciyi yayından aldı

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırısının ardından başlayan çatışmalar nedeniyle Ukrayna'da bulunan Türkiyelilerin tahliyelerinin sürdüğü propagandası yapılırken, AHaber yayınına katılan Duygu Birgül adlı öğrenci 800 öğrencinin Harkov'da beklediğini ve tahliyelerin çok yavaş ilerlediğini söylediği için apar topar yayından alındı. Bu arada Ukrayna'dan Türkiye'ye dönenlerden Mehmet Şerif Çeçen adlı kişi sosyal medya paylaşımları bahane edilerek gözaltına alındı.

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırısıyla başlayan çatışmalar nedeniyle Ukrayna'da bulunan yüzlerce Türkiyeli hala tahliye edilmedi.

AHaber yayınına katılan Duygu Birgül adlı öğrenci Harkov'dan dün sadece bir otobüs kalktığını, 50 kişinin binebildiğini söyledi. Hala 800 Türkiyeli öğrencinin Ukrayna'dan ayrılmak için beklediğini söyleyen Birgül, durumlarının acil olduğunu, yarım saat sonra ölmüş olabileceklerini belirtti. 

Türk devletinin Ukrayna'dan tahliyeleri hızlı şekilde gerçekleştirdiği yalan propagandasını yapan AHaber, Birgül'ün sözünü keserek hızla yayından aldı.

Bu arada Ukrayna'dan Türkiye'ye zorlu şartlarda ulaşan ve Kapıkule Sınır Kapısı'ndan geçen Mehmet Şerif Çeçen adlı kişi gözaltına alındı. Diyarbakırlı Çeçen hakkında sosyal medya paylaşımları bahanesiyle tutuklama kararı bulunduğu öğrenildi. Çeçen'in Ukraynalı olan eşi ve küçük çocuğunun ise Edirne Adliyesi önünde beklediği belirtildi.