6 Ekim 2024 Pazar

Akbelen ormanı için mücadele devam edecek

Bilirkişi heyetinin keşfi sırasında yaşanan hukuksuzluklara yönelik açıklama yapan İkizköy halkı, amacın gözle görülebilen ekolojik yıkımın bilim insanlarının gözünden kaçırmak olduğunu kaydetti. İkizköylüler, Akbelen ormanını savunmaya devam edeceklerini vurguladı.

Yeniköy-Kemerköy Elektrik Üretim A.Ş.'nin Akbelen Ormanı'nda kömür madeni işletmesi için verilen iznin iptali istemiyle mücadeleyi sürdüren İkizköylüler yazılı açıklama yaptı.

7 Eylül Salı günü gerçekleştirilen bilirkişi keşfini hatırlatan İkizköy Çevre Komitesi ve KARDOK Derneği, "10 yıllardır Akbelen Ormanı ve Işıkdere mahallemiz gibi pek çok doğal ve kültürel değerimizi, yaşamlarımızı yok ede ede ilerleyen kömürün önünde avukatlarımızla birlikte insanca yaşam hakkımızı savunmak için duruyoruz. Yaşam hakkı mücadelemizi yargının önünde, yasalar, Anayasa ve evrensel insan hakları çerçevesinde avukatlarımızın desteği ile yürütmeye devam edeceğiz. Adalete erişim ve savunma hakkımızı sonuna kadar kullanacağız. Hakaretler, kısıtlayıcı müdahaleler, saldırılar bizi durduramayacak" dedi.