6 Ekim 2024 Pazar

AKP mültecileri ölüme terk edecek

AKP MYK toplantısı sürerken açıklama yapan parti sözcüsü Ömer Çelik, önce "Türkiye kimseyi ölüme terk edecek ülke değildir" dedi, ardından "Türkiye'nin bir tane daha mülteci alacak kapasitesi yoktur" açıklamasında bulundu. MHP lideri Bahçeli'nin dün yaptığı açıklamanın ardından Çelik de bugün seçim barajının yüzde 7'ye çekildiğini söyledi.

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Tayyip Erdoğan başkanlığındaki AKP Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı sürerken basın toplantısı düzenledi.

MYK toplantısında mültecilerle ilgili değerlendirme yapıldığını söyleyen Çelik, mültecilere sahip çıkma görevini tek başına Türkiye'nin yerine getirdiğini iddia etti, önce "Türkiye kimseyi ölüme terk edecek ülke değildir" dedi, ardından "Türkiye'nin bir tane daha mülteci alacak kapasitesi yoktur" açıklamasında bulundu.

Askeri yatırımlarla övünen Çelik, Ankara'da ay yıldız formatında Milli Savunma Bakanlığı ve Türk Silahlı Kuvvetleri'nin karargahının temelinin atıldığını söyledi. Çelik, İHA, Taarruzi İnsansız Hava Aracı (TİHA) ve SİHA'larla oyun değiştirdiğini savundu.

Türkiye'nin ABD'nin işgal altında tuttuğu 2020 yılından bu yana Afganistan'da askeri olarak bulunmasıyla övünen Ömer Çelik, yönetimin Taliban'a devredilmesinin ardından Afganistan'dan ayrıldıklarını hatırlattı.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan AKP Sözcüsü Çelik, sosyal medyaya yönelik yasakları bir kez daha gündeme getirdi. Sosyal medyanın yalan haberlerin, manipülasyonların çok kolay yapıldığı bir zemin olduğunu savunarak yasakları düzenleme olarak sunan Çelik, Avrupa ülkeleri ve başka ülkelerin de kendi egemenlik hakları çerçevesinde bunu yaptığını söyleyerek meşrulaştırmaya çalıştı. Çelik, sosyal medya düzenlemesinin özgürlükleri sınırlandırmayacağını iddia etti, sosyal medya yasaklarına ilişkin tartışmaları sürdürdükleri belirtti.

Çelik açıklamasının sonunda, seçim barajı konusunda AKP ve MHP'nin yüzde 7'de anlaşma sağladığını da açıkladı.