4 Ekim 2024 Cuma

ALİMDER'de kalan bir öğrencinin abisi: IŞİD kafasındalar

ALİMDER'in ve Valilik'in açıklamalarını 45 gün öncesine kadar yurtta kalan bir öğrencinin abisi yalanladı. Özel yurtların yüksek ücrette olması nedeniyle aylık 500 lira olan bu yurtta bir ay kalan öğrencinin abisi, namaz ve dini sohbetlere katılım zorunluluğunu, yurttan ayrılmak isteyen öğrenciye "dinsizlerin yurduna mı gideceksin" baskısı olduğunu aktardı. Öğrencinin abisi, "KYK yurdu sırası gelenler oradan hızla ayrıldı, kalmaya devam edenler ise abartmıyorum IŞİD kafasındalar" dedi. 

Antalya İlim ve Kültür Derneği'nde (ALİMDER), 18 yaşındaki Mehmet Sami Tuğrul, yurtta çalışan aşçı tarafından başı satırla kesilerek katledilmiş, katil "Deccali vurdum" diyerek bağırmıştı. 

Kaçak olduğu ortaya çıkan ALİMDER'e ilişkin çok sayıda gerçek ortaya çıkarken soruşturma kapsamında sadece katliamı gerçekleştiren aşçı tutuklandı. Yurt yöneticileri hakkında ise herhangi bir gözaltı kararı verilmedi. 

Kaçak yurtta kalan öğrenciler hızla KYK yurtlarına yerleştirildi. ALİMDER'den konuyla ilgili bir açıklama yapıldı. Açıklamada özetle, binanın yurt olarak kullanılmadığı, öğrencilerin daireleri kendilerinin kiraladıklarını, binada kalan öğrencilere sadece yemek hizmeti verdiklerini öne sürdüler.

Öte yandan Antalya Valiliği, "Aşçının psikolojisi bozuk, tedaviyi ihmal etti" diye bir açıklama yaptı. 

'YURDUN AYLIK PARASI 500 LİRA'
Gazeteci Batuhan Çolak, 45 gün öncesine kadar yurtta kalan bir öğrencinin ailesiyle görüştü. ALİMDER'in iddiasını yalanlayan öğrencinin ailesiyle konuşan Çolak, yazdığı köşe yazısında, Aylık 500 lira yurt parası ödediklerini ve bunu yurdun görevlisi tarafından elden toplandığını ifade ettiler. Namaz ve sohbetlere katılımın zorunlu olduğunu eklediler" ifadelerine yer verdi. 

'IŞİD KAFASI DÜŞÜNCEDE'
Yazıda aktarıldığına göre, "Kardeşim, bu sene Antalya'da üniversiteyi kazandı. KYK yurduna başvurduk ancak yedek çıktı. Özel yurtların fiyatları aylık 2 binden başlıyordu, gücümüz yetmedi. İstemeye istemeye bu yurda kaydettirdik" diyen aile yakını, "Yaşanan olaydan sonra ALİMDER yöneticileri 'Burası yurt değildi' diye açıklama yaptılar. Yalan söylüyorlar, parayı yurdun görevlisi topluyordu. Kardeşim, 1 ay o yurtta kaldı ve verilen sözlerin hiçbiri tutulmadı. Eğer yurdun müdürü resmiyette görünen kişiyse o adamın açığa alınmış bir öğretmen olduğunu öğrendim. Orada kalanlar KYK çıkınca hemen kaçtılar. Kalanlar ise abartmıyorum IŞİD kafası düşüncedeler. Tabi davranışları bu aşçı kadar ileri gider mi bilmiyorum ama bu ılımlı İslam değil tamamen IŞİD kafası."

'DİNSİZLERİN YURDUNA MI GİDECEKSİN' BASKISI
Yedek listede olan kardeşinin bir süre sonra KYK yurduna girme sırasının geldiğini ancak yurttan ayrılacağı zaman müdürün üzerinde baskı kurduğunu belirten aile yakını, "Ben sana hakkımı helal etmiyorum, dinsizlerin yurduna mı gideceksin" dediğini aktardı.