23 Eylül 2024 Pazartesi

Alişer Deniz Tugayı Bayram Namaz anısına tören düzenledi

Şehit Alişer Deniz Tugayı savaşçıları, tugaylarının kuruluşunda büyük emekleri olan Bayram Namaz'ı (Baran Serhat) anmak için askeri tören düzenlendi, "Baran yoldaşa sözümüzdür, başta Serekaniye olmak üzere işgal altındaki tüm toprakları özgürleştireceğiz" dedi.

Şehit Alişer Deniz Tugayı savaşçıları, 23 Mart 2019 tarihinde suikast saldırısı sonucu katledilen MLKP Rojava Temsilcisi Bayram Namaz'ı (Baran Serhat) anmak için askeri tören düzenlendi.

Tugay alanında gerçekleştirilen anmaya Ermeni Taburu savaşçıları da katıldı. "Rojava devriminin komünist önderi Baran Serhat ölümsüzdür" yazılı pankart açılan anmada, Bayram Namaz'ın fotoğrafları yer aldı.

Savaşçılar, Bayram Namaz anısına askeri tören gerçekleştirdi. Şehid Alişer Deniz Tugayı adına konuşan Çiya Destan, katledilişinin üçüncü yılında Bayram Namaz'ı anmak için toplandıklarını belirtti. Namaz'ın Türk devleti ve istihbaratı tarafından katledildiğini hatırlatan Çiya Destan, "Baran Serhat yoldaşın devrimcilik tarzı ve komutanlığı, tüm savaşçılarımızda büyük bir güç ve moral kaynağı oluyor. Tugay olarak, başta Serekaniye olmak üzere işgal altındaki tüm toprakları özgürleştirmek için savaşmaya devam edeceğiz. Bu Baran Serhat yoldaşın anısına sözümüzdür" diye konuştu.

Törenin ardından salon anması gerçekleştiren savaşçılar, yaptıkları konuşmalarda Bayram Namaz'ın mücadelesini sürdüreceklerini ve hayallerini gerçek kılacaklarını belirtti. Anmada Bayram Namaz anısına hazırlanan sinevizyon da gösterildi.