29 Eylül 2024 Pazar

Altındağ'da 5 Afgan mülteci katledildi

Ankara'nın Altındağ ilçesinde yaşayan 5 Afgan mülteci kaldıkları evde bıçaklanarak öldürüldü. Yaklaşık bir hafta önce yaşanan katliamın ardından cesetler dün bulundu.

Ankara'nın Altındağ ilçesindeki bir evde 5 Afgan mülteci öldürülmüş olarak bulundu. Birlikte yaşayan Afgan mültecilerden haber alamayan yakınlarının durumu polise bildirmesi üzerine eve giden polis, 5 erkeğin cesediyle karşılaştı. Yapılan incelemelerde, Afgan mültecilerin yaklaşık 1 hafta önce bıçaklanarak öldürüldükleri tespit edildi. Cesetlerden birinin dolapta, elleri arkadan bağlı halde bulunduğu öğrenildi.

Ankara Valiliği ve Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamalarda, olayla ilgili soruşturma başlatıldığı belirtildi.

Ankara'nın Altındağ'da geçtiğimiz yıl da Suriyeli mültecileri yönelik saldırı yaşanmıştı. Altındağ'ın Battalgazi Mahallesi'nde bulunan bir parkta iki grup arasında yaşanan tartışma kavgaya dönüşmüş 18 yaşındaki Emirhan Yalçın bıçaklanarak hayatını kaybetmişti. Olaydan sonra faşistlerin kışkırtmasıyla bölgede yaşayan Suriyeli mültecilerin ev işyeri taşlanmış ve yakılmıştı.