23 Eylül 2024 Pazartesi

Amûde'de SİHA bir aracı bombaladı

Kuzey ve Doğu Suriye kentlerine yönelik işgal saldırıları sürüyor. Türk devletine ait Silahlı İnsansız Hava Aracı Amûde'de iki aracı bombaladı.

İşgalci Türk devletine ait Silahlı İnsansız Hava Aracı (SİHA) Kuzey ve Doğu Suriye'de Dirbêsiyê-Amûde yolu üzerinde bir aracı bombaladı. Saldırıda 11 yaşındaki Mihemed Eli Kelah isimli çocuk hayatını hayatını kaybederken aynı araçta bulunan 13 yaşındaki Mahir Îsa Kelah isimli çocuk ve Omer Xanim ile Ela Cedû Ehmed de yaralandı.

SİHA SALDIRISINDA ELEKTRİK HATLARI ZARAR GÖRDÜ
Amûdê Elektrik Merkezi açıklama yaparak, Türk devletinin SİHA saldırısında elektrik hatlarının zarar gördüğünü belirtti. Hatların zarar görmesiyle 40 köye elektrik verilemediğini duyurdu.

Açıklamada, ekiplerin zarar gören yerleri onarmaya çalıştığına yer verildi.

MİNBİC, ZİRGAN VE BAB BOMBALANDI
İşgalci Türk devleti ve çeteleri ise gün boyu Minbic, Zirgan ve Bab'ın köylerini bombaladı. Minbic'e bağlı Ereb Hesen ve Seyade köylerine saldıran işgalciler 2 sivil kadını yaraladı.

Zirgan'a bağlı Til Ziyab köyüne de yoğun bombardıman gerçekleştirildi. Çeteler Bab'ın ise Ebû Zindê kapısını, Qirt Wêran, Kawikliyê ve El-Boxaz köylerine saldırdı Çeteler Şehba'nın da Semuqa ve Cebel Neyaf köylerine de saldırdı.