4 Ekim 2024 Cuma

Ankara'da polis saldırısına rağmen 'barınamıyoruz' yürüyüşü

Barınamıyoruz Hareketi'nin Ankara'ya girişini engelleyen polis çok sayıda öğrenciyi darp etti. Kentteki öğrenciler ise arkadaşlarının uğradığı saldırıya karşı Yüksel'e yürüdü. 

Artan kiralar, yetersiz ve yüksek yurt fiyatlarını protesto etmek amacıyla üniversite öğrencileri tarafından oluşturulan Barınamıyoruz Hareketi, İstanbul ve İzmir'den gelerek taleplerini Ankara'nın Altındağ ilçesine bağlı Ulus Meydanı'nda duyurmak istedi. Ankara'ya giriş yapmak isteyen öğrenciler Ankara girişinde polis engeli ve şiddeti ile karşılaştı. Polis şiddetini sloganlarla protesto eden onlarca öğrenci ve iki gazeteci darp edilerek gözaltına alındı.

Gözaltına alınan öğrenciler Atayurt Jandarma Karakolu'na götürülürken, diğer öğrenciler polis şiddetini protesto etmeye devam etti.

ANKARA'DA ÖĞERENCİLER KIZILAY'A YÜRÜDÜ
İzmir ve İstanbul'dan gelen arkadaşlarının darp edilerek gözaltına alınmasına tepki gösteren ve taleplerini dile getirmek üzere Ulus Meydanı'nda bir araya gelmek isteyen Ankara'daki öğrenciler de polisin engellemesi üzerine Kızılay semtine doğru ilerledi.

Polis şiddeti ve engellemesine rağmen Kızılay'da bulunan Yüksel Caddesi'nde bir araya gelen öğrenciler burada da polis şiddetiyle karşılaştı. Polis şiddetini “Geleceğimiz yoksa korkumuz da yok" sloganlarıyla protesto eden öğrencileri ablukaya alan polis, çok sayıda öğrenciyi darp ederek gözaltına aldı.