4 Ekim 2024 Cuma

Antalya emek-meslek örgütleri: Yasağa rağmen 'geçinemiyoruz' çığlığımızı yükselteceğiz

DİSK, KESK, TMMOB, TTB'nin Antalya Muratpaşa'da yapacağı mitingin yasaklanmasına ilişkin açıklama yapan tertip komitesi, yasak kararına rağmen sermayedarlar ve iktidarın uykusunu kaçıran "geçinemiyoruz" çığlığını yükseltmek için 12 Aralık günü saat 13.00'da yürüyüşün başlangıç noktası olan Aydın Kanza Parkı'nda buluşacaklarını duyurdu.

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) ve Türk Tabipleri Birliği (TTB), 12 Aralık günü Antalya'da düzenleyecekleri mitingin yasaklanmasına tepki gösterdi. "Kaymakamlığın aldığı bu karar tamamen iktidarın istediğini yerine getirmektir. Bizler her ne pahasına olursa olsun 12 Aralık Pazar günü saat 13.00'da yürüyüşün başlangıç noktası olan Aydın Kanza Parkı'nda olacağız" dedi.

Sendika ve meslek örgütleri tarafından düzenlenecek olan "Geçinemiyoruz" mitinginin Muratpaşa Kaymakamlığı'nca yasaklanması üzerine miting komitesi basın açıklaması yaptı.

BES Antalya Şube binasında yapılan açıklamada konuşan KESK Antalya Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Devrim Mol, DİSK, KESK, TMMOB ve TTB 12 Aralık 2021 Pazar günü "Geçinemiyoruz! Halktan emekten yana bir bütçe istiyoruz" şiarıyla miting yapmak için Muratpaşa Kaymakamlığı'na başvuru yaptıkları bilgisini paylaştı.

'GEÇİNEMİYORUZ ÇIĞLIĞI SERMAYEDARLARIN UYKUSUNU KAÇIRIYOR'
Mitingin pandemi bahanesiyle yasaklandığını belirten Mol, "Bu risk nedir? İnsanların geçinemiyoruz feryadı kimler için risk yaratmaktadır" sorusunu sordu. "Geçinemiyoruz" çığlığının, sermaye sınıfının uykularını kaçırdığını ve sermayedarlar için risk oluşturduğunu vurgulayan Mol, "anlıyoruz ki mitingi yasaklayanlar sermaye sınıfının uykusunun kaçmasını istemiyor" diye konuştu.

İktidarın emekçilerin, halkın "Geçinemiyoruz" çığlığının duyulmasını istemediğine dikkat çeken Mol, "Ama ne yaparsanız yapın emekçilerin, halkın çığlığını sizler aracılığı ile sesimize kulaklarını tıkayanlara, emekçiye, halka sırtını dönüp, ürettiğimiz değerleri, ödediğimiz vergileri bir avuç mutlu yandaş azınlığa peşkeş çekenlere, kendileri şatafat içerisinde yaşarken bizden 'soğan ekmekle yaşam sürdürmemizi' bekleyenlere, artık yeter demeye kararlıyız" diye belirtti.

'KARARLIYIZ PAZAR GÜNÜ AYDIN KANZA PARKI'NDA BULUŞACAĞIZ'
Kaymakamlığın yasak kararının sermayedarlar ve iktidarın istediğinin yerine getirme amacı taşıdığını kaydeden Mol, "Bizler her ne pahasına olursa olsun 12 Aralık Pazar günü saat 13.00'da yürüyüşün başlangıç noktası olan Aydın Kanza Parkı'nda olacağız. Tüm halkımızı bekliyoruz" çağrısında bulundu.

İŞOĞLU: SON İKİ AYDA YÜZDE 50 YOKSULLAŞTIK
Antalya Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyesi Naci İşoğlu da son iki ayda yüzde 50 yoksullaştıklarını vurguladı, "Böyle bir ortamda hakkımızı aramayacağız da ne zaman arayacağız. Bu en insanı demokratik talebin yasaklanması kabul edilemez" dedi.