7 Ekim 2024 Pazartesi

Arzu Sabancı'nın mülteci karşıtı paylaşımını CHP destekledi

Arzu Sabancı'nın mülteci karşıtı paylaşımına CHP'li Engin Özkoç destek verdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Hepsini geri göndereceğiz" sözleriyle başlayan "mülteci" tartışması, CHP'li Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, "yabancı uyrukluların su faturasına 10 kat zam" açıklamasıyla devam etmişti. O tartışmaya Arzu Sabancı da katıldı.

Ailesinin net serveti 3 milyar dolar olan Arzu Sabancı, Boğaz manzaralı yalısından paylaştığı Instagram hikayesinde devletin koronavirüs krizinde uyguladığı politikalar yüzünden 'evde kal'amayan; kalsa bile ekonomik sıkıntılar çekmeye devam eden halka "Evde Kal" çağrısı yapmıştı.

Kanaat önderliğinden(!) yeterince prim toplayan Sabancı, şimdi de göçmen ve mülteci düşmanlığı yapıyor. Instagram hesabından bir hikaye paylaşan Sabancı, "Ülkemde mülteci istemiyorum. Sessiz işgale dur de Bayramlaşmaya ülkesine gidenin can güvenliği var demektir. O zaman orada kalmalı" diye yazdı.

Sabancı'nın bu ayrımcı paylaşımına CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç'tan destek geldi. Özkoç sosyal medya hesabından "Arzu Sabancı hanımefendi açık yüreklilikle konuşmuş. Tebrik ediyorum. Nerede iş dünyasının diğer babayiğitleri? Suça sessiz kalanlar hata yapanlar kadar suçludur! Korkmayın ses çıkarın!" diye yazdı.

CHP'li Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ın  göçmenlere suyu 10 kat fazla paraya satacağı açıklamasının ardından CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun "Cumhuriyet Halk Partisi, tek bir insanın dahi temel yaşam hakkından mahrum bırakılmasını kabul etmez. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun liderliğinde iktidara geldiğimizde, ülkemizin gerçek beka sorunu olan sığınmacı sorununu, kimseyi mağdur etmeden çözecek; Suriyeli misafirlerimizi güven içinde ülkelerine uğurlayacağız" dedi.