7 Ekim 2024 Pazartesi

Askerde yaşamını yitirenlerin ailelerinden Bakan Soylu'ya tepki

İçişleri Bakanı Soylu, çetelerle birlikte işgal altında tuttukları Efrîn ve Azez kentlerindeki bir konuşmasında, "Ay-yıldızlı tabutları taşımakla millet olunur…" şeklindeki açıklamasına, çocukları askerde ölen aileler tepki gösterdi. Neriman Taş, "Bir İçişleri Bakanı bu sözleri kullanıyorsa demek ki gelen şehit cenazelerini az buluyor. Biraz daha çok gelse daha fazla sevinecekler galiba" dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, çetelerle birlikte işgal altında tuttukları Efrîn ve Azez kentlerine gitti. Soylu'nun burada yaptığı, "Ay-yıldızlı tabutları taşımakla millet olunur…" şeklindeki açıklamasına, çocukları askerde ölen ailelerden tepki geldi.

'DAHA FAZLA CENAZE GELSE SEVİNECEKLER'
Independent Turkish'ten Adem Demir'e konuşan Siirt'in Eruh ilçesinde askerde yaşamını yitiren oğlu Murat Taş'ın annesi Neriman Taş, "Bir İçişleri Bakanı bu sözleri kullanıyorsa demek ki gelen şehit cenazelerini az buluyor. Biraz daha çok gelse daha fazla sevinecekler galiba" dedi.

Bu açıklamaları yapanların kendi çocuklarını askere göndermemesine tepki gösteren Taş, "İçişleri Bakanı Süleyman Soylu arasa aynı şeyleri söylerim. Elbette kimsenin evinin önüne tabut gelsin istemeyiz. Ama gelen şehitleri az bulanlar için söylüyorum: Önce onların ocaklarında şehit helvası pişsin. Daha fazla tabut gelmesini arzu edenler çocuklarını göndermiyor. Şehit olanların tamamı fakir çocuklarıdır" dedi.

'BAKAN SOYLU ÖZÜR DİLEMELİ'
İsimin yazılmasını isteyen bir şehit babası ise "Bu nasıl bir anlayış. Bakan açıklamasından ötürü özür dilemeli. Ne yani? Ay-yıldızlı tabutların gelişi son bulsa millet olmaktan çıkacak mıyız? Millet olmak için sürekli kanın dökülmesi mi gerekiyor" ifadelerini kullandı.

DERNEĞE KONUŞMA YASAĞI
Hükümete yakın bir şehit derneği başkanı ise kendilerine konuşma yasağı konulduğunu iddia ederek şunları kaydetti: "Açıklama ile neyin kastedildiğini gayet iyi biliyorum. Fakat bizlere konuşma yasağı konuldu. Beni bu konuda mazur görün. Başımız belaya girmesin."